Radio Sport

SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

Afera Krušik: Baterije za MIG ne prave jer ih je Zoran Čičak upropastio

Fabriku koju je Ministarstvo odbrane proglasilo preduzećem bitnim za odbranu zemlje upropastio je bivši funkcioner JUL-a Zoran Čičak, a sada istaknuti opozicionar i jedan od najvećih kritičara Vučićevog režima, tvrde akcionari „Krušik akumulatora”.

Oni kažu da zato za Vojsku Srbije više ne mogu da se proizvode baterije za MIG-ove. Akcionari najavljuju tužbu protiv Čička zbog duga državi, radnicima i akcionarima od milijardu dinara.

„Krušik akumulatore”, proizvođača čeličnih i nikl-kadmijum akumulatora, 2007. kupila je „Euro Balkan korporacija”, na čijem je čelu Čičak, za 57 miliona dinara. „Akumulatori” su tada imali 229 radnika, a sadašnjih 81 od oktobra 2012. ne prima platu, niti im se uplaćuje zdravstveno i penziono osiguranje.

– Poslednje pare, oko 15.000 dinara, radnici su dobili od Ministarstva odbrane da bi se proizvele baterije za pokretanje MIG-ova na vojnoj paradi. Nadležne agencije su ustanovile da vlasnik nije ispunio kupoprodajne obaveze, ali privatizacija nije raskinuta – kaže akcionar Predrag Vuletić. Dodaje da je račun firme u blokadi 618 dana. S druge strane, kako tvrdi, novcem valjevske fabrike kupljeno je još nekoliko firmi.

„Najveći kriminal u valjevskoj fabrici“, kako kaže njen nekadašnji ekonomista i akcionar Vladimir Ladavec, „odigrao se 2012, kada nije usvojen završni račun i kada je počelo isisavanje novca iz firme.“

Izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *