Radio Sport

SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

Afera Krušik: “Uzbunjivač” Obradović špijunirao za firmu u kojoj mu radi majka?

Majka “uzbunjivača”, radnika „Krušika“ Aleksandra Obradovića, koji je osumnjičen da je iznosio poverljive podatke iz ovog državnog preduzeća, od 2017. godine radi za privatnu firmu „CPR Impeks“, u vlasništvu Petra Crnogorca, direktnog konkurenta preduzeću GIM, pokazuju dokumenti.

Naime, GIM i „CPR Impeks“ su poslovni partneri „Krušika“, pa je indikativno da Obradović optužuje GIM da po povlašćenim cenama kupuje oružje od „Krušika“, dok mu majka Milijana Obradović, a verovatno i on, radi za direktnu konkurenciju.

Smena, pa penzija

Naš izvor kaže da je „CPR Impeks“, samo dve nedelje pre izbijanja afere u kojoj je Obradović priveden pod istragom da je od 2014. neovlašćeno iznosio poverljive podatke iz „Krušika“, pokušao da zamaskira ulogu Obradovićeve majke u poslovanju ove privatne firme.

– Milijana je bila u samom vrhu firme „CPR Impeks“, jer je bila organizator knjigovodstvenih poslova. Na toj funkciji je bila od 1. Januara 2017. Međutim, 29. avgusta ove godine naprasno je spuštena na poziciju običnog računovođe. Pretpostavlja se da su time hteli da prikažu u javnosti da ona nije neki bitan faktor u firmi. Inače, nakon što je u „Krušiku“ smenjena sa mesta direktora ekonomsko-finansijskog sektora, ubrzo je otišla u penziju, a potom se zaposlila kod Crnogorca. Aleksandra je ona zaposlila u „Krušiku“, gde je on ostao da radi – ispričao je naš sagovornik.

Zameće tragove

Zanimljivo je, inače, to da je Obradović prećutao gde mu radi majka. On je navodio firme koje posluju s „Krušikom“ po privilegovanim cenama, ali je izostavio „CPR Impeks“:

– Te cene su važile samo za privilegovanu grupu kupaca, a tu su firma GIM, firma Slobodana Tešića, firma iz UAE koja ima predstavništvo u Srbiji i još jedna beogradska firma.

Podsetimo, Obradović i deo opozicije optužili su ministra policije Nebojšu Stefanovića da je sa svojim ocem Brankom Stefanovićem omogućio firmi GIM da dobije povlašćenu cenu oružja od „Krušika“. Ministar je sve to demantovao.

Petar Crnogorac uhapšen je u Julu 2014. zbog sumnje da je učestvovao u nameštanju tendera za prodaju oružja Vojske Srbije. Policija je sumnjala da je dobijao poverljive informacije o tenderima za kupovinu viška vojne opreme. „Tehnoremont“, ćerka firma „CPR Impeksa“, bila je pod istragom UN jer se sumnjalo da je umešana u snabdevanje islamista u Libiji. Crnogorčev „CPR Impeks“ je 2015. preuzeo 56 odsto vlasništva u Srpskoj fabrici stakla.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *