Radio Sport

SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

Ana Brnabić mora da smeni Nenada Popovića

Ministar za nove tehnologije Nenad Popović mora da podnese ostavku – kaže Goran Čabradi, narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije i predsednik Zelene stranke.

– Popović je sa mesta člana Vlade R. Srbije direktno ugrozio ljudska prava velikog broja građana, pripadnika gej populacije. Ministar koji se hvali svojom „ruskom vezom“ pokušava u Srbiju da prenese Putinove metode, koji se mogu nazvati jednom vrstom modernog gulaga. Sramotno je da član Vlade Srbije koja je osnaživanje ljudskih prava stavila među svoje prioritete, podriva ta nastojanja promocijom srednjevekovnih i starozavetnih stavova. Ministar Popović bi morao da zna da je ključni zadatak Vlade i svakog ministra da se ponašaju kao javna služba koja građanima olakšava život. Sprečavanje slobode mišljenja, izražavanja i preduzetništva predstavlja grubo kršenje Ustava Srbije i Povelje o ljudskim pravima, ali i elementarnih normi pristojnog ponašanja – kaže Čabradi.

– Ukoliko Popović ne podnese ostavku zbog svog skandaloznog istupa kojim je uvredio čak i poverenicu za zaštitu ravnopravnosti polova – kaže Čabradi – premijerka Ana Brnabić, moraće da smeni ministra koji narušava ugled Vlade i Srbije i ne poštuje institucije države.

– Ljudska prava su jedan od glavnih uslova za članstvo u Evropskoj uniji. Nedopustivo je da član Vlade, svojim delovanjem ometa Vladu u pregovorima sa EU – zaključuje Čabradi.

 

0 thoughts on “Ana Brnabić mora da smeni Nenada Popovića

  1. Podržavam inicijativu da se smeni ministar iz razloga što ne radi svoj posao na dobrobit građana Srbije i ne prati nove tehnologije odnosno ono što nudi dr. profesor Petrović i ko zna koje još druge tehnologije već se bavi Ruskom politikom i prati kojekakve grand parade, zadruge i slično pa iz ministarske fotelje sisa dobru platu od Države odnosno nas građana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *