SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

Beograd: Uhapšeno 14 osoba zbog utaje 5,8 miliona poreza

Policija i poreska policija uhapsile su 14 osoba zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, poreska utaja, zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca, saopštio je MUP.

Uhapšeni su A. K. (1963), iz Beograda, osumnjičen da je organizator grupe, i M. M. (1956), B. T. (1980), Z. D. (1991), P. V. (1953), D. M. (1973) i V. B. (1982), svi iz Beograda, osumnjičeni da su pripadnici ove grupe.

“Kao pripadnici grupe uhapšeni su i D. K. (1954), odgovorno lice firmi ”Sremački tim” i ”Mimi World”, S.O. (1962), odgovorno lice firmi ”Tatmanc Impex’’ i ”Five Mil Trading”, A. N. (1989), odgovorno lice firme ”Niketal Angro”, Z. J. (1989), odgovorno lice firme ”Ceart Exim”, D. M. (1992), odgovorno lice firmi ”Lariki Tim” i ”Pintila’’, T. M., (1965), odgovorno lice privrednog društva ”Tatmanc Impex’’, i J. K. (1996), odgovorno lice firme ”Ceart Exim” iz Beograda”, piše u saopštenju MUP-a.

Sumnja se da su pripadnici ove grupe prošle i ove godine pronašli više firmi koje su izvršile uplate na račune privrednih društava koja su bila pod kontrolom ove grupe, a po prethodno ispostavljenim fakturama o navodno izvršenom prometu roba i usluga.

“Nakon toga, sredstva su podizali u gotovom novcu, po osnovu takođe fiktivnih računa o navodno izvršenim uplatama, i vraćali ga odgovornim licima privrednih društava koja su izvršila uplate, a zadržavali proviziju u iznosu od oko 6 do 10 odsto. Na ovaj način, pripadnici ove kriminalne grupe su do sada prisvojili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5.818.125 dinara”, piše u saopštenju.

Protiv još sedam osoba, odgovornih lica privrednih subjekata, koje su izvršile novčane uplate na račune pomenutih firmi, biće podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *