SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

Berlin: Intenzivni sastanci na Kongresu Zelenih

Delegacija Zelene stranke koja se nalazi na Kongresu European Green Party (evropskih Zelenih) u Berlinu, imala je više konstruktivnih razgovora sa kolegama iz drugih Zelenih partija.

Tom prilikom, razgovarali smo sa predstavnicima Zelenih u Evropskom parlamentu, Reinhardom Butikoferom i Thomasom Waitzom, o perspektivi zelenih ideja, kako u Evropi, tako i u Srbiji. Upoznali smo ih sa ogromnim problemima stanovnika Srbije koji se tiču izgradnje mini hidrocentralama. Predstavnici Evropskog parlamenta obećali su nam svu neophodnu pomoć u rešavanju tog problema preko zelenih parlamentaraca u Briselu.

“Prilikom razgovora sa našim prijateljima iz Evrope, upoznao sam ih sa problemima koje imamo zbog mini hidrocentrala, i moram istaći da su veoma neprijatno iznenađeni. Oni znaju da ta vrsta problematike postoji, ali ne u ovim razmerama”, istakao je predsednik Zelene stranke, mr Goran Čabradi.

“Prilikom posete Kongresu razgovarao sam sa predstavnikom platforme Tilt, Fernandom Chironda, koji nam je obećao konkretno uključivanje u proteste i pomoć u borbi protiv izgradnje mini hidroelektrana.”, dodao je Čabradi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *