SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

ČABRADI: UVEK ĆU BROJATI REZULTATE, CIRKUS ZA GOVORNICOM PREPUŠTAM DRUGIMA!

Veliki broj medija juče je preneo vest koja u veoma nepovoljnom svetlu oslikala rad određenog broja poslanika Narodne Skupštine. Na toj listi našao se i predsednik Zelene stranke, mr Goran Čabradi, a njegov ceo doprinos Srbiji procenjen je na osnovu vremena koje je proveo za skupštinskom govornicom.

Iako su sednice i rasprave u Parlamentu medijski najviše dostupne javnosti, to svakako nije jedini deo posla koji obavljaju narodni poslanici. Takođe, građani, kao i veliki broj medija, nisu upoznati sa skupštinskim procedurama, a posebno kada su u pitanju manjinske stranke ili one koje imaju samo jednog poslanika, što je slučaj sa Zelenom strankom. Kako građani ne bi bili obmanuti uverenjem da vreme provedeno za govornicom zavisi od samih poslanika ili je jedini pokazatelj doprinosa u njihovom radu, predsednik Zelene stranke i narodni poslanik, mr Goran Čabradi poručuje:

– Povodom vesti koja se pojavila, a u kojoj sam spomenut u negativnom kontekstu kao neko ko prima platu a ne govori, moram, istine radi, razjasniti šta zapravo znači aktivnost poslanika u Parlamentu. Kao samostalni poslanik, podneo sam nekoliko predloga Zakona, i na desetine amandmana kojim se popravljaju predlozi zakona koji su već u Parlamentu. Ta aktivnost nije vidljiva, ali predstavlja suštinu parlamentarnog delovanja. Za razliku od držanja govora, koji su često van teme i tačaka dnevnog reda, a čiji je jedini cilj da se ponizi protivnička strana, kao poslanik Zelene stranke nikada nisam želeo u takvom scenariju da učestvujem. Sa druge strane, nas nekoliko samostalnih poslanika imamo izuzetno ograničeno vreme za rasprave koje, opet, neki koriste za jeftin marketing. To ne činim i ne nameravam. Uvek ću pre u korist celog društva predložiti i braniti koristan zakon ili amandmane, nego što ću se slikati za skupštinskom govornicom bez rezultata. Formiranje Ministarstva za zaštitu životne sredine je jedan od mojih rezultata, uz mnoge druge koje bi uzele celu stranu novina. Smatram da je to neuporedivo korisnije od medijskog cirkusa poslanika čija se javljanja u ovom tekstu, valjda, broje, te su izostavljeni, pošto su zaslužili da se samim držanjem govora računaju kao “vredni” i “radni”. Verujem u Srbiju u kojoj se živi od rada i rezultata. To je moj doprinos, i samo takav će biti i dalje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *