Radio Sport

SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

NARODNA LISTA: “Pobedimo stranke, izglasajmo narod”!

UG Lokalna samoorganizacija zajedno sa nekoliko udruženja građana je organizovala konferenciju za novinare

Udruženje građana Lokalna Samoorganizacija je organizovalo konferenciju za novinare zajedno sa Udruženjem osoba sa invaliditetom „Feniks“ iz Rakovice, UG „Rojkovac – Naša kuća“ iz Obrenovca, UG „Naša banja“ sa Palilule, UG Krajišnici Beograda, Unija Roma Srbije, Srpsko Ruski pokret– Vukovi, UG „Buducnost Lazarevca“, UG „Bukinac“ iz Lazarevca, UG „Narodna mreza“, UG „Eko futura“-Novi Beograd i UG „Palilulsko srce“-Palilula u ponedeljak 29. januara u Press centru UNS-a, Knez Mihailova 6/III.

Govorili su: Milan Avramović, Lokalna samoorganizacija, Đorđe Alimpić, Svi za Banju, Aleksandra Erić, Palilulsko srce, Branko Jokić, Udruženje osoba sa invaliditetom “Feniks”, Đorđe Dubaić, Krajišnici Beograda, Marija Budišin, Narodna mreža, Rajko Ranković, “Budućnost” Lazarevac i Marko Stevanović, Unija Roma Srbije.

Sva udruženja će učestvovati u kampanji sa ciljem identifikacije građanske opcije koja nije pod stranačkim ili drugim uticajem, već se zalaže za aktivno učešće građana u procesu rešavanja realnih problema u gradu Beogradu.

Mi verujemo da se politika gradi na najnižem lokalnom nivou, na nivou mesnih zajednica, blokova, naselja ili zgrada i da građani moraju učestvovati u razvoju svojih sredina, i kad nisu članovi neke stranke. Kako su nadležnosti grada Beograda centralizovane i kako su ukinute mogućnosti izbora za savete mesnih zajednica u centranim opštinama, u cilju lakše realizacije programskih ciljeva, donesena je o odluka izlasku na predstojeće beogradske izbore pod nazivom:

„POBEDIMO STRANKE IZGLASAJMO NAROD-LOKALNA SAMO-ORGANIZACIJA“

Ovom prilikom je potisan i protokol o saradnji udruženja. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *