Radio Sport

SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

NEVINO OPTUŽEN: Saša Mirković politička meta u aferi “Paketići”!

Poštovani predstavnici medija,

Obraćam Vam se u svojstvu branioca gospodina Saše Mirkovića sledećim zvaničnim saopštenjem:

Krivični postupak protiv mog branjenika, gospodina Saše Mirkovića, vođen je na osnovu krivične prijave koju je protiv njega, a u ime Grada Zaječara, podneo sadašnji gradonačelnik Zaječara Gospodin Boško Ničić. Reč je o 1.662 novogodišnja paketića i navodnoj šteti koju je moj branjenik pričinio Gradu Zaječaru u iznosu od nešto više od 13.000.000,00 dinara.

Navedenu krivičnu prijavu gospodin Ničić podneo je protiv moga branjenika nakon donošenja presude privrednog suda u Zaječaru kojom je Grad Zaječar obavezan da navedeni iznos plati firmi iz Beograda “Off Company”. Dana 30.maja ove godine privredni apelacioni sud u Beogradu ukinuo je navedenu presudu privrednog suda u Zaječaru, spise predmeta vratio privrednom sudu u Zaječaru na ponovno suđenje i odlučivanje sa jasnim uputstvima da u konkretnom slučaju sporne paketiće niko zvanično nije poručio u ime našeg Grada, pa sledstveno tome Grad Zaječar nije ni bio u obavezi da plati te paketiće, niti je Grad Zaječar ovim pravnim poslom oštećen na bilo koji način od strane Gospodina Mirkovića.

Moj branjenik je prvostepenom nepravosnažnom presudom osnovnog suda u Zaječaru osuđen na godinu dana zatvora zbog štete koju Gradu Zaječaru nije pričinio. Očekujemo ukidanje navedene presude po našim žalbama od strane višeg suda u Zaječaru, vraćanje spisa predmeta osnovnom sudu u Zaječaru na ponovno odlučivanje i donošenje oslobađajuće presude gospodinu Mirkoviću.

Kako ste sve vreme izveštavali javnost o suđenju gospodinu Mirkoviću, zahtevam da javnost objektivno informišete o svim relevantnim činjenicana vezanim za ovaj postupak objavljivanjem ovog znaničnog saopštenja.

U ime tima branilaca gospodina Saše Mirkovića,

Advokat Nataša M. Tošić iz Zaječara,
Advokataka kancelarija Tošić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *