Radio Sport

SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

Odžić: Vojvodini je potreban Vojvođanski front!

Neodrživi ustavno – pravni položaj Vojvodine po kojem je vojvođanska autonomnost svedena na nivo ponižavanja, pljačkanja i poništavanja svih vojvođanskih vrednosti je nešto pred čim ni jedan građanin Vojvodine ne bi smeo da zatvara oči, a pogotovo vojvođanske stranke, organizacije i pojedinci koji aktivno učestvuju u javnom životu naše pokrajine.

Sve grublji nasrtaji srbo nacionalista na vojvođanski identitet, u dobroj meri oličenih u vladajućem režimu, potpomognutih brojnim organizacijama od kojih bi većina trebala  biti procesuirana i zabranjena da je pravne države i vladavine prava, jasno ukazuju da im je svima zajedno zadatak da obesmisle, degradiraju i  trajno unište svaki vid političko – ekonomskog subjektiviteta Vojvodine, a konačni cilj i ukidanje Vojvodine kao nespornog prirodnog i istorijskog entiteta.

Srbijanska opozicija ne pokazuje interesovanje, ne uliva poverenje i u krajnjoj instanci nema potrebne kapacitete za rešavanje suštinskih problema Vojvodine, ona ih i ne razume, jer da ih razume i da je želela da ih reši u periodu kada je bila vlast ona bi ih i rešila.

Krug je zatvoren i jedini ispravan politički put kojim Vojvodina mora krenuti je put sopstvenog samodefinisanja, jasne provojvođanske politike i okupljanja svih onih snaga kojima su Vojvodina i svi njeni građani na prvom mestu.

Krajnje je vreme, jedan je od poslednjih momenata zapravo, da to takvog okupljanja i dođe, situacija u kojoj se svi zajedno nalazimo na tako nešto nas i u upućuje.

Verujem da će do kraja godine doći do formiranja vojvođanskog fronta za odbranu Vojvodine i uspostavljanja autentične vojvođanske politike koja će biti dominantna u svim vojvođanskim opštinama, gradovima i vojvođanskom parlamentu.

Predsednik Vojvođanske partije

Aleksandar Odžić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *