SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

Počela sa radom RINA, prva Regionalna informativna novinska agencija

Agenciju je osnovao Glas zapadne Srbije, ali od 2019. godine poslovaće kao posebno preduzeće. RINA će svim nacionalnim i lokalnim medijima biti na raspolaganju a svi registrovani korisnici moći će do Nove godine besplatno koristiti sve medijske sadržaje.

,,Кorisnicima nudimo video i foto usluge ali ono što nas čini posebnim je što registrovanim korisnicima garantujemo da ih niko ne može tužiti za fotografije po osnovu zakona o autorskim i srodnim pravima (materijalnu i nematerijalnu štetu) što je danas ogroman problem medijima koji svakodnevno dobijaju tužbe od kojekakvih lovaca na autorska dela. Dakle, bezbedni su jer su fotografije isključivo naše i ustupamo ih na korišćenje svim medijima. Siguran sam da ćemo region zapadne Srbije na taj način učiniti dostupnijim nego ikada a pratićemo sve, od funkcionisanja lokalnih samouprava, privrede, politike, kulture i sporta. Кada kažem region to podrazumeva područje od Ljiga do Ljubovije, pa do granice sa Crnom Gorom. U planu je da uključimo Кraljevo, Rašku i Novi Pazar gde smo u potrazi za pouzdanim saradnicima. Zbog toga pozivam sve medije i medijske poslenike da se registruju i siguran sam da će ta saradnja biti uspešna, a verujem i dugotrajna”, kazao je za Glas zapadne Srbije Ivan Nikolić urednik agencije.

Vesti, fotografije i video zapise za agenciju RINA pripremaće urednici i najbolji novinari i snimatelji Glasa zapadne Srbije sa saradnicima iz nekoliko gradova, na čelu sa vlasnikom Gvozdenom Nikolićem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *