SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

Radoičić: Neću se predati, nemam veze sa ubistvom Ivanovića!

“Nisam bio najbliži prijatelj sa Oliverom Ivanovićem, ali nisam ubica i nikakve veze sa njegovim ubistvom nemam”, naveo je Radoičić.

Kontroverzni potpredsednik Vučićeve tzv. Srpske liste Milan Radoičić obratio se saopštenjem javnosti povodom spekulacija gde se nalazi i objavio snimak sigurnosnih kamera na kojima se vide pripadnici ROSU kako ulaze u njegovu zgradu u ranim jutarnjim satima.

Milan Radoičić navodi da je „poslednji zlikovački upad nazovi policije, a zapravo privatne garde ozloglašenih albanskih terorista u severnu Kosovsku Mitrovicu, bio pokazna vežba i pretnja svakome Srbinu koji reši da brani svoje dostojanstvo i pravo na život“.

„Došli su kod mene u stan, gde živim sa ženom i malom decom, sa armijom do zuba naoružanih ljudi, sa samo jednim ciljem – da me ubiju. I za to sam dobio jasne dokaze“, navodi Radoičić u saopštenju.

On je dodao da se neće predati.

„Neću im se predati, jer ne želim da budem iskorišćen kao preparirana lutka za pokazivanje onima koji vode specijalni rat protiv Srbije i srpskog naroda ili instrument u zataškavanju nečijeg gnusnog i zločinačkog napada na jednog od srpskih političkih lidera Olivera Ivanovića, posebno zato što oni nisu došli da me odvedu živog“, navodi se u saopštenju Radoičića.

Prema njegovim rečima, Priština želi da ga ukloni zato što znaju da je sa njegovim prijateljima i braćom jedan od retkih koji je spreman da im se suprotstavi u njihovoj nameri da zgaze i osvoje sever Kosova i Metohije i pokore srpski narod.

„Smeta im otpor koji pružamo na severu KiM, ali neće me naterati da napustim pokrajinu. A na poziv svoje države Srbije da dam bilo kakav iskaz uvek sam spreman da se odazovem, kao što sam spreman i za nju da se borim. Za svoj narod, svoju porodicu i svoju zemlju sam spreman sve da podnesem, ali nisam i neću da prihvatim da me blate i optužuju oni koje su za to platili Amerikanci i Britanci“, rekao je Radoičić.

Kako dodaje, divljačka demonstracije sile, koja, nije bila nimalo impresivna, bila je poslednji čin u pokušaju kriminalizovanja čitavog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i pokušaj da se svaki otpor Srba anticivilizacijskom delovanju Prištine otupi i diskredituje.

„Moja sudbina oklevetanog i progonjenog čoveka je danas sudbina svakog Srbina na Kosovu i Metohiji, jer svi zajedno se u ovim teškim trenucima borimo za kolektivni opstanak srpskog naroda na prostorima na kojima mnogi žele da nas ne bude, i ovim saopštenjem obraćam se pre svega svojim sugrađanima i sunarodnicima na Kosovu i Metohiji“, istakao je Radoičić.

Radoičić je saopštio je da nije uplašen, kao što ni, kako kaže, ni njegovi sugrađani ne treba da budu uplašeni, jer Srbija je ozbiljna država, i preduzeće najmudrije, najodlučnije i najodgovornije poteze kako bi sačuvala svoj narod na Kosovu i Metohiji.

„Ako se Srbi na Kosovu i Metohiji pitaju gde sam, reći ću im samo da sam blizu, i da čekam i posmatram, jer nikome od nas nema uzmicanja, a pobeda će na kraju, bez ikakve sumnje, biti naša. Jer odavde, sa KiM, nema nazad“, zaključio je Radoičić.

Izvor: SIA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *