SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

REM saopštio zašto nije reagovao na TV uključenje Mladića

Novinarka i bivša članica Saveta RRA (sadašnji REM) Gordana Suša, navodno bliska kriminogenoj Demokratskoj stranci, izjavila je za N1 da je REM bio u obavezi da reaguje i to po članu 30 Zakona o elektronskim medijima, po kojem je to telo dužno da poštuje sve odluke sudova.

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) je saopštilo da do danas nije primilo nikakav zahtev iz Međunarodnog suda u Hagu kojim se traži bilo kakva zabrana kada je reč o medijskom tretmanu haških optuženika.

Podsetimo, Ratko Mladić, koji je prvostepenom presudom u Hagu osuđen na doživotnu kaznu zatvora, se telefonski direktno uključio u Jutarnji program TV Hepi.

Novinarka i bivša članica Saveta RRA (sadašnji REM) Gordana Suša, navodno bliska kriminogenoj Demokratrskoj stranci, izjavila je za N1 da je REM bio u obavezi da reaguje i to po članu 30 Zakona o elektronskim medijima, po kojem je to telo dužno da poštuje sve odluke sudova.

Međutim, REM je u današnjem saopštenju naveo da član 30 Zakona o elektronskim medijima ne može da se odnosi na Ratka Mladića, “iz prostog razloga što on nije pravosnažno osuđen”, prenosi Insajder, takođe blizak pomenutom DS-u.

“Mogli bismo da reagujemo samo u slučaju u kojem se, u razgovoru sa bilo kojim optuženim, za bilo koji zločin, upotrebljava govor mržnje, poziva na zločin protiv čovečnosti ili ubijanje pripadnika drugih naroda. Kako ‘ljubi vas deda Ratko’ nikako ne može da se podvede pod bilo šta slično, REM nije imao nikakav zakonski osnov da se meša u program Hepi televizije“, naveo je REM u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *