Radio Sport

SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

SAŠA MIRKOVIĆ: Možda ću voditi Kosovo ili Makedoniju na Eurosong!

Naš poznati i najuspešniji producent Saša Mirković opet je aktuelan ovih dana povodom održavanja takmičenja u svim državama  Evrope za Eurosong * Saša Mirković vodio je Mariju Šerifović i “Molitvu” do pobede u Helsinkiju i taj uspeh niko više nikada neće moći da ponovi * Mirkoviću sada nude Crna Gora, Kosovo i Makedonija da vodi njihove predstavnike na Eurosong

Povodom održavanja Beovizije i sličnih takmičenja u regionu, razgovarali smo sa Sašom Mirkovićem koji je 2007. godine sa Marijom Šerifović pobedio u Helsinkiju na Eurosongu.

Kako ocenjujete organizaciju ovogodišnje Beovizije?

MIRKOVIĆ: S obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo kao država i nacija i potcenjivački odnos prema kulturi koji neguje sadašnji režim, mogu reći da i nije loše! Međutim, način žrebanja dovodi u rizik da nekoliko žanrovski sličnih pesama budu izvedene jedna za drugom, čime će se “potisnuti” od pažnje publike koja treba da glasa.

Ko su favoriti, po vašem mišljenju?

MIRKOVIĆ: Mislim da nema izrazitih favorita, mada bih izdvojio Sevdah BABY i Sanju Ilić i Balkaniku koji štrče kvalitetom.

Kakve su šanse predstavnika Srbije na ovogodišnjem Eurosongu?

MIRKOVIĆ: Nikakve! Uspeh Marije Šerifović i Molitve je neponovljiv. To je jednostavno tako, ma kako nekome zvučalo.

Kakve su šanse naših komšija iz regiona na Eurosongu?

MIRKOVIĆ: Veće nego naše. Čak mislim da su šanse Kosova i Makedonije veće nego šanse Srbije, Bosne i Hrvatske!

Da li je tačna vest da ste dobili ponude iz regiona da vodite njihove predstavnike na Eurosong i koje su to države u pitanju?

MIRKOVIĆ: Da, tačno je. Imam ozbiljne ponude iz Crne Gore, Kosova i Makedonije da vodim njihove predstavnike u Lisabonu. Nisam doneo odluku po tom pitanju još uvek.

Da li je neka vrsta Balkansonga moguća i da li ste zainteresovani da organizujete takvu vrstu takmičenja?

MIRKOVIĆ: Naravno da je moguća! Odavno radim na tome i mogu reći da je to već završena stvar što se tiče organizacije i umreženih direktnih televizijskih prenosa.

Može li iko iz regiona da ponovi uspeh koji ste Vi i Marija Šerifović napravili u Helsinkiju?

MIRKOVIĆ: Ne verujem, ali sve je moguće! Ako se to i dogodi, tipujem na Kosovo i Makedoniju pre nego na Hrvatsku ili Bosanu, recimo?

Ko će, po Vašem mišljenju, pobediti ove godine na Eurosongu?

MIRKOVIĆ: To se nikada ne zna ali mislim da će pobediti neko ko uopšte nije izraziti favorit. Možda neko, ovog puta, iz neke od država istočne Evrope, Rumunije ili Bugarske ili Grčke, recimo, to je gotovo nemoguće prognozirati, kao što, na primer, niko nije ni pomišljao da Marija i ja možemo da pobedimo u Helsinkiju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *