Radio Sport

SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

SEKOS: Zelena stranka je jedina zelena partija u Srbiji

Savez ekoloških organizacija Republike Srbije (SEKOS) nedvosmisleno i snažno podržava sve aktivnosti Zelene stranke na polju zaštite životne sredine Srbije, i njenu borbu da zelena politika u Srbiji postane nezaobilazni deo političkog života u Srbiji.

“Kao prva i jedina asocijacija lokalnih ekoloških pokreta u Srbiji, koja trenutno okuplja 85 ekoloških društava, udruženja i pokreta širom Srbije, nedvosmisleno podržavamo borbu Zelene stranke i njenog predsednika Gorana Čabradija da sačuva životnu sredinu Srbije i nametne zelenu politiku kao dominantnu ostalim političkim činiocima u njoj.

Osuđujemo nedavne napade na Zelenu stranku koji dolaze iz raznih kuhinja, jer se bliže izbori, i zato još jednom podsećamo sve članove, ljubitelje prirode i zaštitnike životinja, da u Srbiji postoji samo jedna prava, autentična Zelena stranka, koja je priznata i od strane Evropskih zelenih.

Na žalost, činjenica je da u Srbiji postoje još dve partije koje imaju “zeleni” epitet, ali one su dokazani trabanti vladajuće Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, nikakve veze sa ekologijom nemaju i služe samo za skupljanje glasova režimskoj koaliciji na izborima i razbijanje zelene ideje u Srbiji.

Zato pozivamo sve građane Srbije, koji žele da sačuvaju životnu sredinu i pomognu razvoj zelene ideje u njoj, da se pridruže Zelenoj stranci i daju svoj doprinos na pravi način, kroz društveni i politički aktivizam u jedinoj pravoj, autentičnoj, zelenoj partiji u Srbiji.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *