Radio Sport

SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

Senta: Pretučena Romkinja (12), policija istražuje slučaj zbog rasizma?!

Policija ispituje slučaj dvanaestogodišnje Ž. D. iz Tornjoša nadomak Sente, koja je pretučena danas oko devet časova ispred prodavnice u koju je krenula da kupi užinu za vreme školskog odmora.

– Policija je po prijavi izašla na teren i odmah je o svemu obavestila Tužilaštvo. Utvrđujemo činjenice u vezi sa ovim slučajem i za sada ništa više ne možemo reći – saopštili su nam u MUP-u.

Kako je ranije objasnila majka Aranka D., devojčicu je bez ikakvog povoda napala K. P. (22) koja je prolazila pored prodavnice.

– Moja ćerka je stajala sa drugaricom i htele su da uđu u prodavnicu i kupe užinu kada joj je prišla jedna žena i udarila joj šamar, a zatim joj je počupala kosu i bacila je na beton. Sa njom je bila još jedna žena koja je izgleda isto htela da je udari jer je vikala nešto, ali su prestale kada su videle da moja ćerka plače i onda su otišle – priča uzrujana majka.

Dodaje da ne poznaje ženu koja joj je napala ćerku niti može da pretpostavi koji je razlog, sem to što je devojčica romske nacionalnosti.

– Jako sam zabrinuta i uplašena. Pozvali smo policiju koja je izašla na lice mesta i napravila zapisnik. Posle toga sam odvela ćerku u ambulantu, ali danas ne radi pedijatar, pa su mi rekli da dođemo sutra. Ne znam šta da radim. Ćerka mi sada spava, ali se požalila da je bole glava, noga i leđa – priča majka pretučene devojčice.

[the_ad id=”50929″]

Ovim povodom oglasila se i Romska partija čiji je predsednik Pokrajinskog odbora Sebastijan Kurina najoštrije osudio ovaj incident i okarakterisao ga kao još jedan od primera nasilja nad pripadnicima romske manjine.

– Pretučena devojčica ništa nije uradila toj ženi niti je poznaje. Ona je jedno pristojno i vaspitano dete i potiče iz normalne porodice. Otac joj radi u Austriji i imaju sasvim solidna primanja. Jednostavno, žive kao sav normalan svet – kaže Kurina uz napomenu da od nadležnih očekuje hitnu reakciju i primerenu kaznu za ženu koja je napala devojčicu.

– Ako smo mi zaista demokratsko društvo kakvim se predstavljamo, onda očekujemo da su nam svi građani zaštićeni, pogotovo oni najmlađi, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost i zahtevamo od policije da uhapsi i procesuira ženu koja je napala devojčicu. Ukoliko se to ne desi, spremni smo i da organizujemo demonstracije dokle god se ne kazni ta žena – poručuje Kurina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *