SNS: Potpisana Kalinjgradska inicijativa

Podeli:

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић и председавајући Комисије за међународну сарадњу Генералног савета Јединствене Русије Андреј Климов потписали су данас Калињинградску иницијативу, завршни документ недавно одржане међународне конференције посвећене европској безбедности у 21. веку.

У завршном документу конференције, на којој је 27. септембра испред Српске напредне странке говорио Марко Ђурић, наводи се, између осталог, да су стране потписнице опредељене за јачање мира на подручју које чине земље ОЕБС-а и да су против незаконитог мешања у суверена питања држава чланица.

Калињинградска иницијатива промовише разумевање и пријатељство међу чланицама ОЕБС-а и елиминисање подела и линија раздвајања , а све у циљу јачања економских и хуманитарних веза међу државама.

Потписници, такође, изражавају опредељење за борбу против тероризма у свим његовим облицима, као и против расизма, ксенофобије, дискриминације, фашизма и глорификације нацизма.

Ђурић и Климов су се током данашњег сусрета такође сагласили да Српска напредна странка и Јединствена Русија треба да наставе интензивну сарадњу у борби за мирољубиву коегзистенцију нација и држава у Европи и поштовање међународног права.

Пријатељство и политичко разумевање председника Србије и Русије Александра Вучића и Владимира Путина, као и стратешка сарадња СНС и Јединствене Русије, представљају, како је оцењено, чврст темељ за наставак јачања братских односа српског и руског народа и двеју држава.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА

Podeli:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*