Radio Sport

SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

Špijunska afera: Špijuni NATO pakta u Beogradu špijunirali ruskog i srpskog špijuna!

Špijunska afera trese Srbiju: objavljen je snimak na kome se vidi kako službenik ruske ambasade Georgij Kleban “srpskom oficiru” daje kesu sa kešom, a od njega uzima dokumenta. BIA potvrdila autentičnost snimka. NATO agentura u Srbiji pustila ovaj snimak da bi tobože okrenula domaću javnost protiv Rusije


Kada je juče ovaj snimak dospeo i na sve informativne portale, naređena je hitna istraga, a Bezbednosno-informativna agencija (BIA) potvrdila je autentičnost snimka! Stručnjaci veruju da SAD i EU hoće da preko ove afere okrenu srpsku javnost protiv Rusije i da pokušaju da Srbiju što pre i što više približe zapadnoj vojnoj alijansi!
Drugi muškarac navodno je “srpski oficir”, mada su pojedini mediji ustvrdili da je reč o biznismenu koji je trgovao poslovnim podacima. Njegovo lice je namerno zamućeno kako bi mu se sakrio identitet. Ova dvojica sreli su se u Zemunu, na parkingu na kome je bio automobil “srpskog oficira” i potom su otišli u obližnju pivnicu. Njih dvojica su razmenili kese, a na kraju snimka vidi se kako “srpski oficir” iz kese koju je uzeo od Rusa vadi flašu votke, a onda otvara kovertu i broji novac!

Ranije špijunske afere u Srbiji

* Penzionisanom generalu, bivšem načelniku Generalštaba VJ Momčilu Perišiću i još dvojici okrivljenih i dalje traje suđenje zbog špijunaže za CIA. Postupak se odvija bez prisustva javnosti zbog čuvanja vojnih tajni i drugih tajnih podataka.
* Penzionisani oficir nekadašnje Vojske Republike Srpske Krajine Čedo Čolović optužen je 2016. za špijunažu u korist Hrvatske. Čolović se pre tri godine, ubrzo po otkrivanju afere, nagodio sa tužilaštvom. Osuđen je na kaznu zatvora od tri godine.

Komentarišući ove navode, premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je juče da se Vojno-bezbednosna agencija (VBA) bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *