Radio Sport

SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

Stravično : Bili smo izloženi ekološkom genocidu !

Knjiga „Zločin u ratu-genocid u miru“ u izdanju Službenog glasnika i Društva za borbu protiv raka delo je tri autora i predstavlja pogled na NATO bombardovanje 1999. godine u kome je korišćena municija sa osiromašenim uranijumom iz ugla diplomate i bivšeg ministra spoljnih poslova Vladislava Jovanovića, iz ugla generala Slobodana Petkovića koji je komandovao ABH jedinicom i akademika Slobodana Čikarića, radiologa koji je pratio širenje smrtonosnih tumora među stanovništvom uzrokovanih radioaktivnim bombama.



Ovo izdanje, štampano na srpskom jeziku, ćiriličnim pismom i na engleskom jeziku, predstavlja tužno podsećanje, ali i strašnu opomenu na posledice bespravnog i bezumnog akta agresije iz koje prenosimo neke delove.

 Srđa PopovićНема мира у Југославији док Србија не буде бомбардована и војно поражена.“

(Срђа Поповић, београдски адвокат, потписник захтева светских интелектуалаца за бомбардовање Београда у изјави за Загребачки „Глобус“, октобра 1994. године)

Vladislav Jovanović: Agresija NATO-a na SRJ i osiromašeni uranijum – izvod iz knjige u izdanju Službenog glasnika i Društva za borbu protiv raka

jovanovic_vlad

Vladislav Jovanović

„Agresija NATO-a sa SAD na čelu, koja je otpočela 24. marta 1999, bila je kruna ciljanih političkih, propagandnih i psiholoških priprema koje su tekle mesecima. Skoro godinu dana pre toga napuštena je zvanična kvalifikacija OVK-a kao terorističke organizacije. Sredinom 1998, zapadne sile predvođene SAD, sprečile su uništenje OVK od strane jugoslovenskih antiterorističkih jedinica i kupile im vreme da se reorganizuju i eskaliraju terorističke napade na policijske i civilne ciljeve na Kosovu i Metohiji. Na alibi-pregovorima u Parizu, SRJ su otvoreno pretili ratom ako ne prihvati ultimativni dokument o kapitulaciji ne samo na Kosmetu nego i na celoj preostaloj teritoriji. Nije poštovan stav međunarodnog prava od nirnberškog suđenja 1946. pa naovamo da pregovori pod pretnjom rata nisu dopušteni. Posmatračka misija OEBS-a zloupotrebljena je za pravljenje i pojačavanje crno-bele slike o situaciji na Kosmetu, dodeljujući SRJ ulogu „lošeg momka“, a terorističkoj OVK ulogu žrtve. Insceniran je „slučaj Račak“ radi dobijanja izgovora za „humanitarnu intervenciju“ NATO-a, pod ciničnim nazivom „Milosrdni anđeo“.“ Opširnije…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *