SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

Subotica: Uhapšen pedofil koji je obljubio devojčicu ometenu u razvoju

Mladen R. (50) početkom oktobra preko Fejsbuka namamio devojčicu (14) da se nađu, pa otad u više navrata imao seks s njom. Nesrećno dete pohađa specijalnu školu jer je ometena u razvoju

Policija je u Subotici uhapsila Mladena R. (50) iz tog grada zbog sumnje da je u oktobru u više navrata imao seks sa mentalno zaostalom devojčicom (14)!

Pedofil je nesrećno dete namamio i zaveo preko Fejsbuka, zloupotrebivši njeno teško psihičko stanje!

Nestala posle škole

Izvor iz istrage kaže da je slučaj prijavila majka zlostavljane devojčice, koja pohađa specijalnu školu jer je ometena u razvoju.

– Pre nekoliko dana devojčica se nije na vreme vratila iz škole, pa je preplašena majka prijavila policiji njen nestanak. Usledila je potraga i devojčica je brzo nađena u Subotici. Ona najpre nije mogla da objasni gde je bila tog popodneva, pa su policajci uzeli njen mobilni telefon kako bi proverili s kim je komunicirala. U telefonu su našli celokupnu prepisku sa pedofilom, koji joj se udvarao, ali i ugovarao sastanke i seks – priča naš izvor.

Pedofil je ubrzo potom lociran i priveden, nakon čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

– Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni kontaktirao devojčicu pre mesec dana preko Fejsbuka. Bio je veoma perfidan u komunikaciji s njom, a devojčica, zbog svog psihičkog stanja, nije shvatila da je u pitanju opasan pedofil. On joj je delio komplimente, zadobio njeno poverenje, pa su se početkom oktobra dogovorili da se nađu. Tad su prvi put imali seks, a onda još nekoliko puta do kraja tog meseca – objašnjava naš sagovornik.

Psiholozi joj pomažu

On dodaje da će psiholozi i stručnjaci Centra za socijalni rad u narednom periodu voditi računa o devojčici kako bi joj koliko-toliko pomogli da prebrodi ove traume.

Mladen će u zakonskom roku biti priveden u Više javno tužilaštvo radi saslušanja.

Prema Krivičnom zakonu, za krivično delo obljube iskorišćavanjem duševno obolelih ili osoba zaostalih u duševnom razvoju kažnjava se zatvorom od dve do deset godina, koliko preti i Mladenu. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *