Radio Sport

SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

VIKILIKS OTKRIVA: Đilas hteo da hapsi članove Dveri zbog Parade ponosa!

Portal Serbian WikiLeaks objavio je depeše američke ambasade u Beogradu koje otkrivaju da je tadašnji gradonačelnik Beograda i visoki funkcioner Demokratske stranke Dragan Đilas planirao preventivno hapšenje pripadnika Dveri sa kojima je sada u koaliciji * Depeše otkrivaju i da “Đilas nikada nije krio svoje gađenje prema srpskim nacionalistima”

DEPEŠA: 09BELGRADE825, 2009-08-21, SENSITIVE

U toku svoje posete američkoj ambasadi i razgovoru sa otpravnicom ambasade Dženifer Braš, gradonačelnik Beograda i čelnik Demokratske stranke Dragan Đilas je otvoreno izrazio nezadovoljstvo i kritiku ruskog ambasadora Konuzina.

Gradonačelnik Dragan Đilas se 13. avgusta 2009. sastao sa Dženifer Braš, otpravnicom poslova američke ambasade. Razgovor je započeo sa žalbama na ograničeni gradski budžet, napomenuvši da je dosta novca potrošeno na Univerzijadu, od koje grad Beograd nije imao nikakve (finansijske) vajde (valjda je očekivao da mu amerikanci dopune „praznu kasu“?).

Đilas je odmah naglasio gospođi Braš da kod njega postoji lična netrpeljivost prema ruskom ambasadoru Konuzinu, i da će učiniti sve u svojoj moći da bojkotuje i umanji značaj najavljene posete ruskog predsednika Medvedeva Beogradu i Srbiji!?

Opisujući svoj stav prema Konuzinu, rekao je doslovce da prema njemu ima osećaj gađenja zato što se sastao sa „kriminalcem“ Sinišom Vučićem. Đilas je posebno uveravao otpravnicu da on i Demokratska stranka čine sve da ne dođe do zbližavanja između Srbije i Rusije, i pružio je gospođi Braš uveravanja da takav stav deli i predsednik Tadić. Takođe je naglasio da će sve učiniti da spreči da rusi finansiraju i grade metro u Beogradu- naglasivši da se zalaže za „javni tender“.

Đilas se „pohvalio“ američkoj otpravnici da ga je takav čvrst antiruski stav doveo u „nezavidan položaj“ i u okviru vlastite stranke, i da ga je čak i šef Tadićevog kabineta Miodrag Rakić savetovao da ublaži retoriku o Rusima – posebno vezano za metro (jer iako mrze ruse, ruske pare im izgleda ipak prijaju- primedba autora).

Američka otpravnica je zahtevala od Đilasa da „položi račune“ vezano za gubitničke izbore DS-a u opštini Voždovac, gde su SNS i SRS porazili DS. On je na to odgovorio da su takvi izbori rezultat agresivne politike ove dve stranke, dok on lično nije imao vremena time da se bavi zbog svojih „gradonačelničkih obaveza“. Da bi odmah indirektno optužio svoje Zapadne gospodare (SAD i EU) da nisu dovoljno vršili pritisak na SNS da se otvoreno izjasni da se zalaže za hapšenje Mladića i saradnju sa Hagom, kao i da će se „odreći“ Kosova!? Potom je izrazio svoje strahovanje da će SNS zbog rastuće popularnosti verovatno na sledećim izborima ući u vladu (tu se pokazao kao dobra „Baba Vanga“- primedba autora).

Američka otpravnica se posebno interesovala za planiranu „homoseksualnu paradu“, tražeći garancije za tu manjinsku „populaciju“. Đilas je tu pružio uveravanja da njegova vlada čini sve da toj šačici domaćih (ali i uvoznih) homoseksualaca obezbede sigurnost. Ovde se posebno žalio na patriotske organizacije SNP1389, Obraz i Dveri nazvavši ih „huliganima“ i otvoreno se založio za njihova „preventivna hapšenja“, čak iako ništa nisu ni uradili. Kao što znamo uoči „parade“ je i došlo do „preventivnih hapšenja“ većeg broja pripadnika Obraza, i njihovog konsekventnog „političkog suđenja“- iz ove depeše se jasno vidi da je to urađeno u tesnoj saradnji sa američkom ambasadom!?

Na kraju depeše američka otpravnica Dženifer Braš je otvoreno pohvalila Đilasa kao pouzdanog saradnika u „smanjenju ruskog uticaja u Srbiji“, kao i pouzdanog zaštitnika najavljene homoseksualne parade – posebno naglasivši da je on po tim pitanjima spreman da se suprotstavi čak i čelnim ljudima iz vlastite stranke…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *