Vojvođanska partija: Za Vojvodinu se moramo boriti i izboriti

Podeli:

Naši politički interesi značajno su drugačiji od aktuelnog srbijanskog režima,  ali i od samoproklamovane opozicije okupljene oko Saveza za Srbiju

Predsedništvo Vojvođanske partije, na svojoj redovnoj sednici održanoj u Bačkom Petrovcu, razmatralo je aktuelnu političku situaciju u Vojvodini i Srbiji, i u skladu sa tim donelo je odluku o pripremama opštinskih i gradskih organizacija VP za predstojeće, redovne lokalne, pokrajinske i republičke izbore na proleće 2020.g.

Naša borba za političko ekonomski subjektivitet Vojvodine nema alternativu, ako želimo da se izborimo za sve ono što smatramo da nam pripada, a nasilno nam je oduzeto i svakoga dana trpimo sve veće negativne posledice državnog centralizma i nacionalizma, onda je potpuno jasno da se za Vojvodinu moramo boriti i izboriti na svakom mestu, ne birajući vreme, okolnosti ili protivnike naše politike.

Današnja politička scena Srbije duboko je podeljena i sve više liči na rat sukobljenih strana čiji je jedini interes vlast po svaku cenu bez ikakvog sadržaja i odgovora na ključna pitanja koje opterećuju naše društvo. Politički nekonsolidovana i ideološki dezorijentisana samoproklamovana opozicija okupljena oko Saveza za Srbiju ne uliva potrebno poverenje, pogotovo u situaciji sve vidljivijeg odustajanja od evroatlantskih integracija dok je Vojvodina za njih tabu tema i nešto što se „podrazumeva“. Sa druge strane imamo vlast sa kojom smo u sukobu od 90-ih, ne od juče, koja sada u novim odelima prema Vojvodini sprovodi sve ono što je započela istih tih 90-ih godina prošlog veka.

U takvoj situaciji, Mi Vojvođani više nemamo prava da verujemo svima onima koji su izigrali naše poverenje ili otvoreno rade protiv interesa Vojvodine i svih njenih građana. Zato je važan Vojvođanski front, okupljanje i zajedničko delovanje svih vojvođanskih snaga u borbi za opstanak Vojvodine i svega onoga što Vojvodinu čini Vojvodinom. Vreme je za Vojvodinu, vreme je za Vojvođanski front!

Podeli:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*