SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

Zelena stranka: Ekoterorizam se ne može tolerisati!!

Povodom vesti da je u blizini Obrenovca pronađeno još 160 buradi sa, za sada, nepoznatom materijom, Zelena stranka zahteva hitnu reakciju nadležnog Ministarstva * To je ekoterorizam koji može imati, ili već ima, a da to i ne znamo, ozbiljne posledice po naše građane, kaže predsednik Zelene stranke, narodni poslanik, mr Goran Čabradi

Našu javnost je uoči novogodišnjih praznika veoma uznemirila informacija da je u okolini Obrenovca, na privatnom placu, otkriveno 25 tona zagađujućih materija. Danas, ni dve nedelje kasnije, u istom kraju, na drugom privatnom posedu, otkriveno je još 100 metalnih bačvi od po180 litara, još 60 metalnih i pet plastičnih buradi od po 400 litara, a u bivšem skladištu građevinskog materijala u Velikom polju otkrivena su burad sa crnom pastozno-želatinastom masom bez mirisa. I iz Ministarstva za zaštitu životne sredine potvrđeno je da su na oba mesta burad bila razbacana.

– Mi iz Zelene stranke postavljamo otvoreno pitanje Ministarstvu za zaštitu životne sredine i nadležnim organima: Kako je moguće da se niko još nije obratio javnosti Srbije ovim povodom? Analiza materija u prethodno nađenim buradima se i posle petnaest dana još čeka, kao i procena uticaja nepropisnog i apsolutno protivzakonitog držanja toksičnog otpada, na stanovništvo i okolinu! Ako su prilikom pronalaženja prvog nelegalnog otpada reagovali MUP, BIA i Osnovno javno tužilaštvo, kako saznajemo iz medija, da li je do sada utvrđeno gde su ulazne i izlazne deklaracije za pronađene toksične materije? Kako je izvršeno plaćanje? I ako se isti scenario ponavlja samo petnaest dana kasnije, da li to znači da se ovakvi toksični depoi mogu kriti bilo gde u našoj zemlji? Šta vlast namerava da preduzme ovim povodom? Ovo što se dogodilo mora se nazvati pravim imenom. To je ekoterorizam koji može imati, ili već ima, a da to i ne znamo, ozbiljne posledice po naše građane. Zahtevamo hitnu konferenciju za medije nadležnih iz Ministarstva za zaštitu životne sredine, i sve potrebne odgovore – poručio je predsednik Zelene stranke, narodni poslanik, mr Goran Čabradi.

0 thoughts on “Zelena stranka: Ekoterorizam se ne može tolerisati!!

  1. Slažem se sa vama da je to “Ekoterorizam”, ali postavljam pitanje vama i ministru ekologije zar nije “ekoterorizam” i bazna stanica sa 10 odašiljača koja je postavljena na 1-15 metara od zgrada i stanova, a jedan od odašiljača je čak postavljen na zastareli gromobran?!!!!!. Taj elektrosmog takođe nanosi štetu i ubija ljude, ali niko ozbiljno ne prilazi tom problemu.. Moja zgrada se upravo nalazi na 5 metara od ove bazne stanice, u ulici Cara Dušana na Dorđolu i niko nije pitao stanare svih okolnih zgrada za postavljanje bazne stanice, na krovu ove zgrade “ubice”, bivšeg Novog Doma, a sada banke i na žalost dom zdravlja. Taj koji je dao pristanak za postavljanje svaki mesec verujem uzima iznad eur 10 000,00 na štetu zdravlja ljudi. Pisali smo i peticiju, ali naša država nažalost tako reaguje da je sve po zakonu. Koji je taj nakaradni zakon od 2009 godine. Engleska i Francuska su uslovile operatere da te odašiljače postavljaju van naseljenih mesta na visokim tornjevima. Čudimo se zašto je toliki mortalit. Evo zašto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *