Radio Sport

SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

AKTUELNO: Demokrate smenjuju Lutovca zbog šurovanja s Đilasom?

Više gradskih odbora Demokratske stranke pokrenulo je inicijativu kojom se traži ubrzanje i što hitnije završavanje procesa ujedinjenja te partije sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića i strankom Zajedno za Srbiju, kojom upravlja Nebojša Zelenović.

Inicijativa je u Sredu uveče prosleđena svim opštinskim odborima i članovima stranke na potpisivanje s predlogom da se na sledećoj sednici Glavnog odbora DS donese hitna odluka o ujedinjenju.

Inicijatori se pozivaju na više prethodnih odluka GO, predsedništva stranke, kao i na predlog o okupljanju demokrata koje je, kako piše, izneo još 3. Februara 2019. predsednik DS Zoran Lutovac, a koji sada čini sve da do tog ujedinjenja ne dođe.

Potpisnici ove inicijative nezadovoljni su otvorenom opstrukcijom koju već mesecima vrši Lutovac kao šef DS, a po sve očiglednijem nalogu lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, koji se žestoko protivi ujedinjenju tri stranke u jedinstveni demokratski blok i jačanju te struje unutar SZS.

Dil Đilasa i Lutovca zasniva se na zabrani ujedinjenja sa Tadićevom i Zelenovićevom strankom kako bi posle bojkota predstojećih izbora DS bila totalno ugašena, a njen šef zauzeo jednu od ključnih političkih pozicija u Đilasovom SZS. Iz izvora bliskog DS nam je još ranije potvrđeno kako se Lutovac potpuno odmetnuo od članstva jer vodi politiku koja direktno ukopava stranku, a na sastancima ćuti o ključnim problemima koji muče partiju. Osim toga, na stranačkim sastancima Lutovac ne progovara ni o tome gde je na kraju završilo 200.000 evra koje je Đilas velikodušno prebacio Fondaciji „Ljuba Davidović“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *