Izgradnja antene krši prava žitelja Belog Blata

Gradska uprava Zrenjanina povredila je prava G. J. iz Beograda i žitelja Belog Blata, kod Carske bare, jer je odobrila da u tom zastićenom rezervatu flore i faune Telenor izgradi antenu, ocenila je danas zaštitnik građana Dragana Radlovački Grozdanov.

Kako je navela, rešenje je u suprotnosti sa odredbama zrenjaninskog Prostornog plana grada koji predviđa opšte uslove i principe građenja za mreže mobilne telefonije, odnosno da antena ne može biti izgrađena u prečniku od 30 metara u odnosu na stambene objekte.

Gradska uprava je to propustila da utvrdi i izdala rešenje za gradnju, ukazala je Grozdanov pa je zbog toga i preporučila Gradskoj upravi da stanje ispravi.

G.J. je od Grozdanov u maju zahtevala da se ispita na osnovu čega je izabrana lokacija za antenu mobilne telefonije u Belom Blatu, u centru etno i ekološkog naselja zaštićenog rezervata flore i faune koje je jedan od poznatih evropskih centara flore i faune, a pored toliko nepreglednog zemljišta koje okružuje Belo Blato.

Ona je od zaštitnice zatražila angažovanje kako bi se, sprečila veća i dugoročna šteta za stanovnike Belog Blata i rezervata.

Radlovački Grozdanov kazala je da Gradskoj upravi omogućeno otklanjanje nepravilnosti u toku istrage, ali da je njena intervencija ostala bez rezultata.

Time je Gradska uprava pokazala nespremnost za saradnju, navodi u saopštenju zaštitnica građana.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar