SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

Aleksandar Odžić: Vučićev režim u Vojvodini ne štiti interese građanki i građana Vojvodine

Vojvođanski front će uspostaviti pun politički i ekonomski subjektivitet Vojvodine

Na pragu smo usvajanja još jednog u nizu zavisnih pokrajinskih budžeta koji će u 2019. godini iznositi za gotovo duplo manje finansijskih sredstava u odnosu na grad Beograd. Shodno tome, za očekivati je da se i u 2019. godini nastavi sa daljom pljačkom i siromašenjem Vojvodine i svih njenih građana. Plate u Vojvodini će u odnosu na centralnu Srbiju dodatno slabiti, a kupovna moć građana će biti na nikada nižem nivou. Nevidiljive su kapitalne investicije i gotovo nikakva infrastukturna ulaganja u Vojvodinu, što će za posledicu imati da će jedna od nekada najrazvijenih pokrajina, Vojvodina još dugo tavoriti u raljama srbijanskog centralizma kao sada već nedovoljno razvijen region.

Vojvodina je u poslednjih trideset godina zatočenik vladajućih struktura i partijskih interesa stranaka čija je glava u Beogradu, a stražnjica u Banovini. Većinu pokrajinskih poslanika ne interesuju građani koji ih biraju i koje zastupaju, jer da nije tako, onda bi pitanje svih pitanja na svakoj sednici pokrajinskog parlamenta bilo: Gde je nestalo pet milijardi evra vojvođanskih para koje je država Srbija bila dužna da uplati pokrajinskoj administraciji za prokletih deset godina, čija je vojvođanska zemlja i gde je vojvođanska privreda? Ne tražimo ništa drugo, ništa što nije naše, tražimo samo ono što nam pripada, a što se na najgrublji mogući način svake godine otima iz Vojvodine i zloupotrebljava na najgori mogući način.

Vojvođanski front, kao savez vojvođanskih stranaka, svih drugih organizacija i pojedinaca koji su spremni da se bore za interese Vojvodine i svih njenih građana, uspostaviće preko potreban politički i ekonomski subjektivitet Vojvodine, i kao takav zaustaviti dalje ponižavanje, pljačku i devastaciju Vojvodine.

Vreme je – Zajedno za Vojvodinu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *