AMERIKA: Farmer poubijao stado svinja po nalogu američke Vlade

Mali obrtnici i poljoprivrednici svakodnevno se susreću s ovakvim zakonskim mjerilima diljem svijeta. Svi koji ne proizvode otrovne, aditivima nabijene proizvode pod velikim su povećalom vlasti.

U svijetu su svakodnevne ovakve tužne priče gdje korumpirane vlasti gledaju samo na svoje interese. Udaraju male seljake i uništavaju one koji samo pokušavaju zaraditi za život.


Zvuči vam poznato? Da i mi smo dio tog svijeta.

Marck Beker vlasnik farme pod nazivom Baker Green Acres, napustio je vojsku prije devet godina zato da bi on i supruga mogli pokrenuti svoju malu farmu svinja. U farmu je dao sav novac, ljubav i vrijeme samo da bi njegovi svinjski proizvodi bili ukusni i zdravi. Njegove svinje su spoj ruskih svinja i svinja pod nazivom Mangalitsa, tradicionalne domaće pasmine.
Baker tvrdi kako njegovo meso posebno vole kuhari zbog njegove svježe crvene boje i prekrasne masti koja je postala rijetka namirnica.

Sve je bilo lijepo dok jednog dana Veliki brat nije rekao da mora prestati raditi

Michiganski odjel za prirodne resurse vjerojatno nije obožavatelj Bakerova mesa. Naprotiv, agencija mu je rekla kako je njegova vrsta svinja invazivna vrsta i da mora biti uništena. Osim što su mu naredili da ubije svoje svinje, od njega potražuju 700 tisuća dolara za razne kazne. Uz to, prijeti mu i zatvor.

Prema agenciji postoje dvije vrste svinja: Sus scrofa, ruska svinja koja je po njima predmet naloga i za koju tvrde da je invazivna i opasna i Sus domestica, domaća svinja koja je izvor većine mesnih proizvoda na svijetu. Agencija također navodi i osam vizualnih karakteristika po kojima se može raspoznati ruska svinja ili svinja ruskog hibrida; drugim riječima, Bakeru je agencija dala dokaze prema kojima on mora ubiti sve svoje ruske svinje.

On je tako i učinio. Dobrovoljno je poubijao svoje stado ruskih svinja. No, ostalo mu je stado Mangalitisa koje ne mora poubijati, ali po komadu svinje mora platiti kaznu od 10 tisuća dolara. On ih ima sedamdeset pa je kazna narasla na 700 tisuća dolara.

Michigan će u kolovozu suditi Bakeru i njegovoj supruzi Jill. Njihova farma propada zbog zakona za kojeg kritičari vlasti kažu da ‘ne drži vodu’. Kritičari smatraju kako su zakoni nedefinirani te kako su napravljeni da bi se došlo do serijskog ubijanja raznih vrsta životinja i uništavanja malih obrtnika koji rade kvalitetno. Baker je početak. Nakon što je ubio svinje vladini dužnosnici raspršili su se po michiganskim farmama i započeli ubijanje životinja samo na temelju vizualnih karakteristika.

Bakrerovo meso bilo je posebno ukusno i posao se brzo širio. Mnogi smatraju kako  je Bakerova borba s vlastima samo početak nametenja radikalnih zakona prema kojima više ništa što nije navedeno u prethodno navedenom standardu neće moći biti realizirano.

Mali obrtnici i poljoprivrednici svakodnevno se susreću s ovakvim zakonskim mjerilima diljem svijeta. Svi koji ne proizvode otrovne, aditivima nabijene proizvode pod velikim su povećalom vlasti. Svaki korak se prati, svakodnevno se izglasavaju koji će ih ukrotiti. Mnogi ne stignu pratiti promjene u zakonima, što vlastima ide na ruku. Njihov cilj je zatvoriti sve koji ne rade po zakonima koji služe velikim korporacijskim mrežama u kojima nema mjesta za zdravo i prirodno. Borba malog čovjeka protiv ‘velike’ vlasti svakim danom je sve veća i poput tumora se širi na sve zemlje svijeta, uključujući i Hrvatsku, koja je ulaskom u EU automatski poprimila velik broj pravila koja uništavaju male farmere, obrtnike i poljoprivrednike. Sudeći prema nezadovoljnim malim proizvođačima u Hrvatskoj vidimo da su se već počeli implementirati u naše društvo.

Daljni razvoj događaja kod Bakera možete pratiti na njegovu blogu ovdje.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar