BESPLATNA PREDSTAVA NA OTVORENOM ZA NAJMLAĐE

Riken fondacija i Dečije pozorište Čarapa na Naxi plaži

BESPLATNA PREDSTAVA NA OTVORENOM ZA NAJMLAĐE

Riken fondacija i pozorište Čarapa pozivaju vas da u subotu, 29. juna, dovedete svoje mališane na pozorišnu predstavu „Rođendandska sapunica“, koja će se održati na Naxi plaži ispred TC Ušće, sa početkom od 18 časova. Ulaznice na predstavu „koštaće“ 3 do 5 praznih limenki, koje će deca imati priliku da ih recikliraju na licu mesta. Maskota Limenko, najmlađe će naučiti zašto je važno reciklirati.

„Uključivanje najmlađih u ovakve i slične akcije uči ih zdravom životnom okruženju, odgovornom ponašanju i zdravim navikama’’, rekla je Jelena Kiš, menadžerka Riken fondacije i dodala da „reciklaža limenki smanjuje potrošnju prirodnih resursa, kao i količinu otpada koji nastaje u domaćinstvu. Svest ljudi o značaju recikliranja limenki u svetu je velika, ali kod nas je, nažalost, još uvek na nedovoljnom nivou, zbog čega je edukacija neophodna.“

Na prostoru TC Ušće ubuduće će se trajno nalaziti jedna ručna presa za limenke, koju je TC Ušće finansiralo i na taj način doprinelo širenju mreže punktova za prikupljanje limenki. Ručne prese za presovanje limenki do sada su postavljene na nekim od najatraktivnijih lokacija u Beogradu, a njihovo postavljanje podržale su društveno odgovorne kompanije Apatinska pivara, „Koka Kola“ i TC „Ušće“.

Akcija „Limenkica – ulaznica“ nastavak je trogodišnje uspešne saradnje Pozorišta „Čarapa“ i Riken fondacije, u okviru koje je preko 36 hiljada dece odgledalo 133 predstave u ukupno 50 gradova, opština i mesta u Srbiji, a prikupljeno je više od 88 hiljada limenki. Akcija je zasnovana na principu da deca usvajaju dobre navike kroz igru i zabavu, kao i odgovoran odnos prema okruženju u kome žive. Reciklaža limenki doprinosi ne samo zaštiti životne sredine, već i održivom razvoju.

O Recan Fondaciji:

Recan Fondacija za reciklažu limenki za piće je neprofitna organizacija, koju je osnovala kompanija Bol pekidžing Evropa (Ball Packaging Europe), a koja je u Srbiji aktivna od 2005. godine. Cilj recan Fondacije jeste da promoviše svest o značaju zaštite životne sredine, posebno među mlađom populacijom i da učvrsti svest o potrebi reciklaže limenki kod potrošača. Recan Fondacija deluje kroz edukaciju, s ciljem da reciklaža postane navika i da se spreči nekontrolisano bacanje limenki, kroz pružanje informacija o aspektima zaštite životne sredine u procesu proizvodnje i reciklaže limenki i saradnju sa vlastima, školama, relevantnim institucijama i nevladinim organizacijama. Najpoznatiji program recan Fondacije je školski program  „Limenke sakupljaj – okolinu sačuvaj“.

Za sve dodatne informacije:

Jelena Kiš, jelena_kis@recan.org mob: +381 63 10 30 356

Jelena Ovuka, ovuka@kovacic-spaic.rs mob: +381 63 833 85 80 i

 

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar