BRUKA: Za pokušaj ubistva novinara i paljenje kuća, SAMO NANOGICA i 50.000 dinara!

Na osnovu sporazuma sa sudom, Bojana Cvetković Šijacki je osuđena na samo šest meseci tzv. kućnog pritvora i novčanu kaznu od skromnih 50.000 dinara za učešće u pokušaju ubistva novinara i paljenje njegove kuće * Sudska mafija u Srbiji još jednom donosi skandalozne presude motivisane političkim revanšizmom

Bojana Cvetković Šijacki, koja je za vikend uhapšena zbog saučešća u paljenju kuće novinara iz Vrčina Milana Jovanoviča sklopila je sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivice, objavio je portal Žig info, za koji Jovanović radi.

Ona je, sa još dvojicom saučesnika, uhapšena u Nedelju. Sa njom su još uhapšeni Aleksandar Marinković i Igor Novaković.

– Ona je u Ponedeljak posle saslušanja priznala krivicu i zaključila sporazum o priznanju krivičnog dela s Drugim osnovnim tužilaštvom u Beogradu. Posle toga je, na osnovu sporazuma, osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara – rekla je za Srpsku informativnu agenciju portparolka tužilaštva Milica Ljubičić.

Kako navodi Žig info, Bojana je u iskazu pred tužiocem rekla da je na 300 metara od kuće novinara našeg portala odvezla Aleksandra Marinkovića, koji je optužen da je ciglom razbio prozor a zatim i ubacio flašu sa benzinom u kuću oštećenog.

Druga dvojica osumnjičenih ostaju u pritvoru koji im je određen u nedelju.

Sumnja se da je Marinković izazvao požar po nalogu Igora Novakovića (41) iz Grocke, u zamenu za otpis duga koji je trebalo da vrati Novakoviću.

Da podsetimo, sredinom Decembra kuća policajca u penziji i novinara portala Žig info zapaljena je u toku noći. Sam Jovanović veruje da je razlog za napad njegovo pisanje, jer jei ranije dobijao pretnje zbog tekstova o zloupotrebama i korumpiranosti lokalnih funkcionera.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*