Čačak: Skupljeno smeće nema ko da odnese!

U organizaciji Turističke organizacije  Čačak 28. aprila je organizovana akcija čišćenja priobalja jezera Međuvršje. Akciju je podržalo JKP Komunalac, a odazvali su se u velikom broju i meštani koji žive u blizini jezera kod Pejičine krivine. Sakupljene su kao i obično ogromne količine otpada. Međutim, otpad koji je sakupljen u crne kese ni posle deset dana još uvek nije odnet, kao ni smeće iz ranijih akcija.

–  Akciji češćenja jezera tradicionalno se uvek odaziva veliki broj meštana i veliki broj vlasnika vikendica i gostiju ljubitelja jezera i prirode.  Pokupili  smo sav otpad, flaše i ostali otpad u džakove koji još  uvek stoje uz obalu. Više puta smo zvali molili nadležne da se pokupi sskupljeni otpad ali bez razultata. Problem odnošenja skupljenog otpada javlja se svake godine ali ove je baš preteran. Osim kod nas na još par mesta pored jezera stoje čak i veće gomile raznog otpada skupljenog iz jezera, pričaju Ljubo Pejica i meštani koji žive na poluostrvu kod Pejičine krivine.

Svi oni kažu da jezero više nikada  neće biti kakvo je bilo ranije, ali im je želja da se očuva ono što je ostalo od njega.

1 Comment

Ostavite komentar