SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

“Čuvari Srbije” pisali stranim ambasadama: Životi su nam ugroženi!

Opozicioni Savez pokreta „Čuvari Srbije 1244” obratio se pismom stranim ambasadama u Srbiji, pošto se predstavnici ove koalicije nalaze pod udarom Vučićevog režima: prate se i hapse njihovi lideri, a njihovi članovi svakodnevno dobijaju pretnje koje imaju cilj da ih zaplaše i ugroze im živote!

Njihovo pismo ambasadama prenosimo u celosti:

„Poštovani,
obraćamo Vam se u nadi da ćete i kroz srpske medije da obavestite javnost o problemu sa kojim se susreću naši predstavnici i članovi Pokreta. Prinuđeni smo da se obratimo za pomoć svim ambasadama, predstavnicima diplomatskog kora u zemlji i inostranstvu. U celosti Vam prenosimo pismo koje smo danas poslali na više stotina adresa u nadi da ćemo da dobijemo zaštitu kako mi, tako i članovi našeg Pokreta i Saveza.

Poštovani,

Usled celokupne situacije u našoj državi, obraćamo Vam se u nadi da ćete da iskoristite Vaš diplomatski uticaj u pravom smeru, a to je na našoj zaštiti kao „slobodnih“ građana ove „diplomatske“ zemlje!

Mi smo članovi Saveza pokreta Čuvari Srbije 1244 koji se bore za poštovanje i primenu Ustava Republike Srbije.

U Srbiji trenutno vlada diktatorska politika evropskog miljenika, našeg sadašnjeg predsednika Aleksandra Vučića. Pod njegovom čizmom nemamo slobodu življenja i slobodnog političkog delovanja. Nama je svaki vid slobode uskraćen.

Predsednica Saveza pokreta Čuvari Srbije 1244 i predsednica pokreta Živim za Srbiju, dr Jovana Stojković ima dve krivične prijave. Obe apsolutno neosnovane i naručene od trenutnog režima. Jedna je za navodno širenje panike, a druga za navodnu uvredu. Sve je to suprotno istini. Gospođa Stojković je više nego ugrožena u državi čiji je građanin. Od toga da je prate kada je sa porodicom, do zabrane davanja intervjua, političkih razgovora ili bilo kakvog pojavljivanja ili govora u javnosti i mejnstrim medijima. U isto vreme je oštro kritikovana i urušen joj je ugled preko i na internetu! Mi u Srbiji trenutno prolazimo kroz srednjevekovni mrak koji kontroliše Aleksandar Vučić sa svojom svitom.

Saši Mirkoviću, predsedniku pokreta Cela Srbija i potpredsedniku Saveza pokreta Čuvari Srbije 1244, takođe je urušen ugled i medijski je omalovažavan. Zabranjeno mu je bilo kakvo političko ili drugo delovanje osim ako ne želi da bude linčovan, a osim verbalnih pretnji više puta je i fizički napadnut. Napominjemo da je gospodin Mirković ispravan čovek, koji se na sve afere koje je režim naručio odbranio argumentima i svojom čašću. Niti je lopov niti probisvet kakvim ga režim predstavlja, već je porodičan čovek koji je izuzetno stručan u svom poslu.

Podsećamo Vas da je gospodin Mirković prvi menadžer Eurosonga gde je naša predstavnica Marija Šerifović odnela pobedu. Takođe napominjemo da kada je dobrovoljno istupio iz političke stranke SNS (predsednik Aleksandar Vučić), biva izvrgnut ruglu i rušenju ugleda, jer je objavio da je Aleksandar Vučić direktni počinilac ili naručilac mnogih dela koja su u suprotnosti sa demokratskim načelima kojima Vaše zemlje teže. Saša Mirković je hapšen za obelodanjivanje istine kako je Aleksandar Vučić palio američku zastavu 2008. godine.

Maja Šoršorov, potpredsednik Saveza pokreta Čuvari Srbije 1244, jedna poštena i čestita žena, javno je nastupila i tom prilikom je stala u odbranu srpskog interesa. Zbog toga joj je namešten proces i sada se nalazi u postupku pred tužilaštvom.

Nemanja Petrović, potpredsednik pokreta Živim za Srbiju i član Predsedništva Saveza pokreta Čuvari Srbije 1244 je svakodnevno nadgledan i prema slobodnom nahođenju pretresan čime je ugrožen kako na poslu tako i u privatnom životu.

Predsednik pokreta Gerila je uhapšen zbog objavljivanja svog statusa na tviteru!
Mi smo ugroženi, kako životno tako i psihički. Svakodnevno trpimo razne vrste pritisaka. Zabranjeno nam je političko delovanje i bilo kakve akcije. Ljude koji su naklonjeni našem Savezu svakodnevno uznemiravaju i zastrašuju.

Molimo Vas da zaštitite nas i naše porodice. Molimo Vas da stanete u odbranu demokratije kojoj težite i koju propagirate. Nemojte da dozvolite da se ovaj zločin odigrava pred Vama, a Vi okrećete glavu na drugu stranu!
Sa velikom nadom i u iščekivanju Vašeg odgovora, primite puno pozdrava iz okupirane Srbije!

Radno predsedništvo Saveza pokreta Čuvari Srbije 1244.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *