DAČIĆ: Srbi će u drugom krugu izbora za predsednika Crne Gore biti odlučujući faktor!

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić čestitao je Andriji Mandiću zbog rezultata u prvom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori, iako Mandić nije ušao u drugi krug.

„Srbi će u drugom krugu biti odlučujući faktor. Želim da čestitam Andriji Mandiću na ostvarenim rezultatima u ovako specifičnim uslovima”, rekao je Dačić u emisiji Hit tvit na televiziji Pink.

Po konačnim preliminarnim procenama rezultata danas održanih predsedničkih izbora, u drugi krug su ušli kandidati Demokratske partje socijalista Milo Đukanović (35,4 odsto) i Pokreta Evropa sad Jakov Milatović (29,2 odsto), a lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić osvojo je 19 odsto glasova.

Dačić je govoreći o izborima u Crnoj Gori izrazio zadovoljstvo „što su srpske stranke dobile značajan broj glasova”.

Osvrnuvši se na jučerašnji sastanak u Ohridu predsednika Srbije Aleksandra Vučić i premijera Kosova Aljbina Kurtija, na kojem je postignut dogovor o primeni sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa, Dačić je rekao da je sve urađeno u skladu sa državnom politikom.

„Postojala je opasnost da se Srbija optuži za krah dijaloga. Sada kada se podvuče crta, ne postoji ni jedan razlog da ne kažemo da smo uspeli da zaštitimo nacionane i državne interese mudrom i državničkom politikom Aleksandra Vučića”, rekao je Dačić.

Predsednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić zadovoljan je glasovima dobijenim na današnjim izborima i poručio da to znači da su građani podržali politiku pomirenja, koja znači budućnost Crne Gore.

„Pobeda našeg kolege (Jakova) Milatovića u drugom krugu nema bez podrške DF-a”, rekao je Mandić i u ime Demokratskog fronta pozvao građane na punu podršku Milatoviću. On je pozvao sve građane Crne Gore da u drugom krugu glasaju za Milatovića, bez obzira da li će, kako je rekao, on poštovati tu podršku.

Poručio je da Crna Gora mora da krene novim putem, a da politika pomirenja može da bude na korist svakog građanina.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar