Dosije „Matijević“ (2): GMO kasapin hapšen zajedno sa „žutim lopovima“

Pripadnici UKP priveli su, pre pet godina, čak osam osoba zbog sumnje da su oštetile Novi Sad za oko 1,3 miliona evra. Među njima su i kasapin Petar Matijević i demokrata Borislav Novaković

Među privedenima su i bivši direktor Zavoda za izgradnju Novog Sada i funkcioner DS Borislav Novaković, kao i vlasnik Industrije mesa „Matijević“ Petar Matijević, koji je uhapšen u svojoj kući. Privedene su i tri nekadašnje Novakovićeve saradnice iz Zavoda za izgradnju – Tatjana Gašović, Milana Sučević i Svetlana Bajić.

Osumnjičeni su i generalni direktor „Matijevića“ Milan Jozanov i nekadašnji direktor „Aleksandar gradnje“ i sadašnji direktor Regionalnog centra Novog Sada Rajfajzen banke Zoran Ćulum. 

Tokom dana trajala je potraga za Vojislavom Gajićem, vlasnikom i direktorom firme „Aleksandar gradnja“, koji je priveden nešto kasnije od ostalih.

Tadašnji premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je tada da je u Novom Sadu uhapšeno nekoliko osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi i poreska utaja u vezi sa građevinskim zemljištem, kojim su naneli štetu budžetu Novog Sada i Republike Srbije.

Kako saznajemo, ova lica su osumnjičena da su od 2007. do 2010. godine oštetili budžet grada Novog Sada i Republike Srbije za iznos od oko 1,3 miliona evra, a Industriji mesa „Matijević“ pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 1,8 miliona evra i „Aleksandar gradnji“ korist od oko 500.000 evra.

Matijević i njegovi saradnici terete se da su izvršili krivično delo zloupotrebe ovlašćenja u privredi i krivično delo poreske utaje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*