Dosije „Mitrović“ (2): Ivanu ubio otrovnim lekom iz otpada, osuđen na samo osam meseci zatvora!

– Za svakog pacijenta je propisana određena količina anestetika koji mu se sme dati. Nekom se daje više, nekom manje, tako da u ampulama ostane određena količina „propofola“ koja se baca. Taj otpad je uziman i prosleđivan Ivani – kaže izvor blizak istrazi  Ivana Bakić Bodrožić, koja je pronađena mrtva u sobi u hotelu “Hajat”, a nabavljala je otpatke anestetika “propofol“, koji su poluiskorišćeni bacani u đubre, saznaje Rikošet.

Tehničar sa VMA Ljubiša Pavlović ne samo da je Ivanu odvezao na VMA i vratio je u hotel “Hajat”, već joj je upravo on i stavio braunilu u toj ustanovi, pokazuju rezultati DNK analize uzoraka uzetih sa kanile koja je pronađena u Ivaninoj ruci. Izvor iz istrage kaže da su najnoviji rezultati urađeni na VMA potvrdili da je upravo Ljubiša Pavlović, poznat po nadimkom Buki, zaposlen na kardiopulmo reanimator, Ivani u venu postavio braunilu.

– Mi smo od početka imali podatak da je u pitanju muška osoba. Naknadnim pretragama utvrđeno je da otisci prstiju sa kanile odgovaraju Ljubiši P., što ukazuje na to da je on Ivani plasirao braunilu u venu. Sve nalazi, koji podrazumevaju rezultate krvi, obdukcije, toksikologiju, ali i tragove DNK trebalo bi da dobijemo danas ili sutra. Inače, posle veštačenja Ljubišinog telefona utvrđeno je da su on i Ivana kobnog dana komunicirali. Na osnovu tih dokaza i onih koji su prikupljeni u istrazi biće podneta krivična prijava protiv Ljubiše P. zbog neovlašćene preprodaje medicinskih preparata i pomagala. Zbog smrtnog ishoda, kazna zatvora za to krivično delo je do osam godina – objašnjava izvor.

Ljubiša Pavlović, medicinski tehničar sa Vojno medicinske akademije, nelegalno je prodavao anestetik „propofol“ od kog je preminula Ivana Bodrožić u hotelu Hajat decembra 2014. godine, i Treći osnovni sud u Beogradu osudio ga je na samo osam meseci zatvora i 50.000 dinara!

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar