Dželjalj Svečlja: UHAPSIĆU ALEKSANDRA VUČIĆA!

Bivši zubar a sada ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija, Dželjalj Svečlja, povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će vrlo brzo posetiti Gračanicu, kaže da će Vučić biti uhapšen ukoliko pokuša da dođe na Kosovo bez odobrenja Prištine.

– Za dozvolu kod premijera, bez dozvole kod mene, izjavio je Svečlja.

Upitan da li to znači da će uhapsiti Vučića ukoliko dođe na Kosovo, Svečlja je naveo da će „svako ko uđe na teritoriju Kosova bez dozvole biti uhapšen, uključujući i predsednika Srbije“.

– Ako pošalje zahtev, odluka će biti na premijeru da li će Vučiću dati dozvolu ili ne. A, bez dozvole, zna se koje institucije se time bave. Kako mislite da neko, strani državljanin, može da uđe u Republiku Kosovo bez dozvole kosovskih institucija, upitao je Svečlja.

Ukoliko bi se desilo suprotno, Svečlja je rekao da bi to dokazalo „kosovsko nepostojanje kao države“.

– Posledica je da jednostavno nemate državu ako šef druge države uđe na vašu teritoriju bez dozvole, rekao je Svečlja i dodao da ne veruje da je „Vučić toliko lud da dođe na Kosovo bez dozvole“.

Svečlja je izjavio i da bezbednosna situacija na severu Kosova „nikada nije bila bolja“, prenosi Kosovo Onlajn.

Dodao je da se na severu Vlada Kosova „borila protiv kriminalnih grupa, čime je obezbedila red i zakon“.

– Sever Kosova je bio crna rupa u pogledu zakona i reda, stepena ustavnosti. Takvu situaciju smo videli kao neprihvatljivu, pa smo je iz korena promenili. Već postoje funkcionalne institucije koje rade na obezbeđivanju reda i zakona, mira i mirnog života za tamošnje stanovništvo. To su glavni parametri koje smo postavili, rekao je Svečlja.

Kako dodaje, promene su već evidentne.

– Imamo policiju koja obavlja svoje svakodnevne obaveze. Imamo veoma dobru saradnju sa tamošnjim građanima, rekao je Svečlja.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar