Ekokapsule: Pokretne eko-kuće!

Ekokapsule su ekološke kuće pravljene u kompaktnom obliku sa potpuno autonomnom zelenom energijom. One spajaju energetski koristan oblik, kompaktnost smeštaja s raskošnim toplim krevetom, tekućom vodom i toplim obrokom. Iako malih dimenzija, svaka Ekokapsula udobna je za smeštaj dve odrasle osobe. Njen prostorni raspored omogućuje uživanje u udobnostima klasičnih kućnih objekata u svim uslovima i na svakom mestu.

Eko kapsule 1

Ugrađena kuhinja s tekućom vodom, WC-om i tuš s toplom vodom ravni su  raskošima hotelskih soba koje su sada dostupne svuda pa čak i u pustinji u ovoj ekološkoj kamperskoj kućici. Obilje prostora za odlaganje stvari takođe se uklapa u sve eventualne planirane sportske ili istraživačke planove za smeštaj opreme. Uprkos malom obliku, svaka Ekokapsula opremljena je sa svim potrebnim osnovama za ugodan duži boravak bez potrebe za punjenjem energetskih kapaciteta.

Eko kapsule 3

Ekokapsule imaju sopstveni energetski sistem s ugrađenom vetroturbinom dopunjenom nizom visokoosetljivih solarnih ćelija. Dvostruki sistem za energetsko napajanje i baterije visokog kapaciteta garantuju da ćete imati dovoljno zelene energije tokom celog razdoblja smanjene aktivnosti vetrova ili sunčanih dana u godini. Kuglasti oblik ove kamp-kućice prilagođen je za skupljanje kišnice i rose i ima filter za vodu što omogućuje da se koristi bilo koji prirodni izvor vode.

Eko kapsule 2

Telo Ekokapsule prekriveno je sa 2.6m kvadratnih visoko osetljivim solarnim ćelijama i mobilnim stubom vetrogeneratora od 750W koji je integrisan za kućište. To stvara energetski sistem koji može podržati boravak u kapsuli gotovo celu godinu dana bilo gde sa sopstvenom zelenom energijom. Ekokapsule se uklapaju u standarde kontejnera za stanovanje. Mogu biti transportovane bilo gde bilo kojim prevoznim sredstvom pa čak i zaprežnim kolima.

Izvor: EcoCapsule.sk

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar