EKSKLUZIVNO: Predsednik Tadićeve partije kriv za potapanje Obrenovca!

Tragedija u Obrenovcu dogodila se, verovali ili ne, zbog šest hrastova lužnjaka!

Nasip u Obrenovcu

Naime, nasip u Obrenovcu pukao je na mestu zvanom Jozića Kolibe. To je nekada bilo mesto gde se obeležavao ustanak. Danas se tamo nalazi propali ekološki projekat predsednika dojučerašnjih lažnih „zelenih“ Ivana Karića, nekadašnjeg kadra Nove demokratije iz Obrenovca i trenutno predsednika “Tadićeve” Nove demokratske stranke !

Nasip u Obrenovcu 1
Ceo projekat u vezi sa zasadom hrastova lužnjaka osmišljen je u kabinetu kriminogene Demokratske stranke koja je prvo stvorila a zatim i finansijski pomagala Ivana Karića i njegov obrenovački odbor Nove demokratije koji je docnije “evoluirao” u partiju Zeleni Srbije. Cela priča oko lažnih “zelenih” osmišljena je zapravo u cilju stvaranja trabanata Demokratske stranke i obezbeđivanja podrške na predsedničkim izborima Tadiću i njegovoj partiji uopšte.
Ivana Karića je za sve učinjene zasluge Demokratska stranka lepo nagradila,udomila, zaposlila i postavila za rukovodioca službe Odbrane od poplave za Grad Beograd – http://zelenisrbije.org/biografija-ivan-karic/

Međutim, neškolovan, nestručan i dokazano nesposoban, Karić je iz budžeta Obrenovca, umesto za jačanje i čuvanje nasipa, obezbedio sredstva za uklanjanje nasipa (!) da bi  napravio put kojim će  čuvari hrastova svakog dana dolaziti da čuvaju ne nasip nego njegove hrastove lužnjake !

Nasip u Obrenovcu 2
Time je značajno smanjena visina nasipa, a od vibracija vozila on je postao porozniji. Upravo na tom mestu pukao je nasip i Obrenovcu nije bilo spasa!
Cela priča oko hrastova lužnjaka inače je osmišljena radi finansiranja Karićeve partije novcem poreskih obveznika iz budžeta Obrenovca a novac namenjen za pokrivanje troškova projekta sadnje i održavanja hrastova lužnjaka praktično je prosleđen tadašnjoj partiji Ivana Karića koja se zvala Zeleni Srbije.
Opština Obrenovac je u blizini nasipa koji je pukao a za koji nije izdvojila ni dinar (!) iz budžeta naterana da “leči” jedan oboleli Karićev hrast i za to izdvojila čak 1.400.000 dinara ! Za nasipe nije izdvojila ništa…
Opština Obrenovac je takođe naterana da angažuje Karićeve partijske čuvare za čuvanje šest Karićevih hrastova, koji su navodno plaćani iz Fonda za zaštitu životne sredine Srbije. U celoj raboti učestvovao je i zloglasni kadar Demokratske stranke Oliver Dulić koji je tada bio minister ekologije a koji je za vreme svog mandata oštetio pomenuti Fond za zaštitu životne sredine za 60 miliona evra zbog čega mu se sada sudi!

Ivan Karić lopov
Dakle, organizator celog poduhvata koji je uzrokovao niz okolnosti koje su na kraju dovele do potapanja Obrenovca bio je Ivan Karić koji je od strane mentorske Demokratske stranke bio angažovan i debelo plaćen u Gradskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine i u Fondu za zaštitu životne sredine u opštini Obrenovac. Takođe je bio plaćeni zamenik direktora Štaba za poplave u službi Grada Beograda a bio je i savetnik Milošu Milovanoviću (“Beogradvode”), poznatom po tome što su ga evakuisali helikopterom, dok je ostavljao (su)građane da se podave!
Ivan Karić, čovek plaćen i preplaćen da brine o odbrani Obrenovca i Beograda od poplava, evakuisan je iz Obrenovca kao običan građanin. Preskupo je koštao sve nas …

Gordana Goga Nikolić

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar