SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

ENIGMA: Tramp dobar Vučiću a ne valja Dodiku?!

– Tramp nas hvali, daje podršku Vučiću, a odmah iznad, u drugom, Milorad zapomaže da Trampova administracija tajno radi na destabilizaciji Republike Srpske?

Na zasedanju Generalne skupstine UN govorio je predsednik Amerike Donald Tramp.

Prateći ovih dana izjave Milorada Dodika i raznih vajnih analitičara, koje su preplavile beogradske tabloide, mnogi su sa zebnjom očekivali to obraćanje.

Tramp je govorio o Siriji, Iranu, Severnij Koreji, odnosima sa Kinom, Rusijom, napretku američke ekonomije. Ni jednim slovom nije spomenuo Republiku Srpsku!

Većini ljudi je laknulo, jer su ih Dodik i trabanti svakodnevno ubeđivali da je spoljno-politički prioritet Amerike i zapada destabilizacija Republike Srpske! Po Dodiku, SAD su obezbedile zaštitu svih globalnih interesa, ostalo je samo da zaštite američke interese u Šipovu, Vojkovićima i Kalinoviku!

A tu se on isprečio, kao brana, kao bedem, jer ti interesi ugrožavaju interese srpskog naroda sa zapadne strane Drine!

Na naslovnim stranama beogradske štampe, moglo se pročitati da je Tramp, u neformalnom razgovoru, podržao Srbiju i rekao da su Srbi dobar narod!

To deluje zbunjujuće, čim se pogleda. U jednom tekstu, Tramp nas hvali, daje podršku Vučiću, a odmah iznad, u drugom, Milorad zapomaže, da Trampova administracija tajno radi na destabilizaciji Republike Srpske?

Što je još gore, prosto nema drugih obaveza, radi na podeli srpskog naroda! Na Srbe u Srbiji, koji su dobri i Srbe u Republici Srpskoj koji su loši!

Mi smo jedan narod, gospodine predsedniče! Nismo mi mogli birati kuda će Drina da teče! Dok Vučić uživa podršku zapada, istovremeno mora da brani Dodika od tog istog zapada!

Dok sa Sorošom mlađim svako malo prijateljski razgovara, dotle nas ubeđuju da taj isti Soroš, već godinama sprema razne revolucije, rušilačke demonstracije i nemire u Republici Srpskoj!

Srećom, ništa se od tih zlih slutnji nije dogodilo! Ili pripreme idu slabo, ili Soroš još nije pronašao Banja Luku, na geografskoj karti!

Srbi jesu jedan narod, ali žive u dve države i imaju dva rukovodstva! Srbija ima veliki državni problem, statusno pitanje Kosova i očekuje od Vučića da ga reši! Milorad Dodik ima veliki, lični problem i očekuje od Republike Srpske da ga reši!

Priznaćete da ima razlike! Državu po definiciji, čine narod i teritorija! Svaku, izgeda osim Republike Srpske! Prosto nas danima i godinama ubeđuju da Republiku Srpsku čine Dodik i teritorija!

Neka nam ne zamere oni, koji će reći da je Republika Srpske samo entitet!

Otuda su Amerikanci snimili film “Spasavanje redova Rajana”, a kod nas je u toku akcija “Spasavanja redova Milorada”!

Snimanje se završava 7. oktobra! Svi s nestrpljenjem očekuju KRAJ!

Željko Avramović
Politički analitičar iz Beograda

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *