ĆORKA: Duliću preti 12 godina robije!

BEOGRAD – Iza rešetaka.
Oliveru Duliću preti kazna zatvora do 12 godina ukoliko državni organi utvrde da je u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja, dok ga je on vodio, nenamenski potrošeno oko 47 miliona dinara. Policija je po nalogu tužilaštva počela da prikuplja informacije o slučaju zbog kojeg su, kako je Kurir juče objavio, u stanici „29. novembar“ Dulića u utorak saslušavali dva sata.

Advokat Branko Pavlović kaže da Duliću preti teška kazna ako se u pokrenutom postupku utvrdi njegova krivica.

– Ne postoji krivično delo nenamensko trošenje novca u budžetu. Ne ulazim u to da li je Dulić kriv ili nije, to je stvar koja će se utvrditi u postupku. U konkretnom slučaju delo bi moglo da bude definisano kao zloupotreba službenog položaja. Ukoliko je korist veća od 1,5 miliona dinara, zaprećena zatvorska kazna je od dve do 12 godina – objašnjava Pavlović.

Direktor Transparentnosti Srbija Vladimir Goati navodi da svako ministarstvo ima budžet za tačno određene namene.
– Svako prekoračenje je prekršaj, makar i disciplinski – kaže Goati.

Dulić je saslušavan u policiji po nalogu Višeg tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je za vreme njegovog mandata državni novac trošen nenamenski. Dao je iskaz u svojstvu građanina (ne osumnjičenog) radi prikupljanja informacija. Reč je o pretkrivičnom postupku zbog indicija da je Fond za zaštitu životne sredine u protekle dve godine, potpisujući ugovore sa svim medijskim kućama u Srbiji, kršio zakon.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar