GMO deca Viktorija grupe: Ko su najveći GMO lobisti u Srbiji ?

Tajkuni i GMO firme donirali lažne „Zelene“ Srbije koji se navodno zalažu protiv GMO u Srbiji a zapravo su uz svog političkog oca i mentora Borisa Tadića najveći GMO lobisti u Srbiji!

REŽIRANA AFERA „AFLATOKSIN“

Prošlogodišnji napadi preostalih i još neuhapšenih struktura Demokratske stranke na Ministarstvo poljoprivrede u kojima su prednjačili ozloglašeni pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić, poznata firma za uvoz i distribuciju GMO semena „Viktorija grupa“ i mediji bliski kriminogenoj Demokratskoj stranci, u krajnjoj nameri usmereni su na ekonomsko slabljenje države, a pre svih osnovnih poljoprivrednih proizvođača.

Famozna SP Laboratorija, koja je u sastavu zloglasne „Viktorija grupe“, uradila je analize mleka i objavila lažne rezultate o prisustvu aflatoksina na nagovor Gorana Ješića, zbog čega je Ješić krivično gonjen zbog uznemiravanja javnosti.

Cilj cele akcije bio je dvosmeran: da se uzdrma aktuelni režim u Srbiji i da se uspori ili čak zaustavi aktuelna borba Vlade Srbije protiv kriminala i korupcije ali i da se na mala vrata uvede u Srbiju GMO seme žitarica koje su, navodno, „otporne na sušu“ i koje zbog toga ne sadrže aflatoksin. U senci cele ujdurme stajali su i ugroženi tajkunski interesi.

Ministar poljoprivrede Goran Knežević tada je rekao da je „afera sa aflatoksinom otvorena da bi se nanela šteta stočarima i uvezla hrana sa genetski modifikovanim organizmima (GMO), ali da vlada neće dozvoliti da se srpski proizvođači bace na kolena“.

GMO lobistiGMO lobisti

„Veliki“ protivnici GMO-a u Srbiji su u suštini prvi i veliki pobornici uvođenja genetski modifikovanih organizama na domaće tržište. Najektsremniji GMO lobisti u Srbiji su Boris Tadić, lažni „Zeleni“ Srbije i njihov predsednik Ivan Karić, Dragan Đilas... U pokušajima da spuste rejting Vlade Republike Srbije i da među građane Srbije unesu nemir i nespokojstvo, oni su putem svoji sjajnih ’’stručnjaka’’ i ’’nezavisnih’’ novina počeli da bacaju blato na sopstvenu državu.

Da je previše slučajnosti na ovako  malom prostoru, govori nam i to da su najveći finansijeri GMO lobista tajkuni Milan Beko i Miroslav Mišković. Ono što je interesantno jeste da je silom prekrštene politikante iz Nove demokratije odnosno Liberala Srbije tj. kako se sada lažni „Zeleni“ Srbije zovu iz nužde, tokom 2011.godine, zvanično donirala zloglasna firma za uvoz i distribuciju GMO semena ’’Victoria group’’  sa 616.000,00 dinara, kao i ’’Nova luka’’ DOO, ćerka firma ’’Luke Beograd’’ AD, sa nešto više od 350.000,00 dinara.

Ko su sve lobisti GMO u Srbiji?

Srbija je pred vratima GMO koja treba da budu širom otvorena preko GMO lobija, ili još bolje GMO naučnog i biznis podzemlja. Interes je da lobi grupe u naučnim institucijama, institutima, među proizvođačima GMO hrane, lanaca trgovine i pre svega političkih partija i ministara u vladi, obezbede ulazak GMO. Radi se o orkestriranoj kampanji koju vode američki lobisti „Monsanta“ dela američke administracije prema državama u EU i Evropi koji se suprsotavljaju GMO. Namera je se domaći zdrav semenski materijal iskorsiti za GMO „ukrštanje“ i stvori puna zavisnost agrara od GMO i moćnih kompanija GMO semena i hrane. Reč je scijentološkoj grupaciji naučnih krugova koji treba da budu stručni okvir za GMO koncept koji će se ukrštati sa jednim brojem GMO tajkuna, povezan sa političarima i ministrima u vladi Srbije.

Monsanto „paukova mreža“ u Srbiji

Najveći broj je iz grupacije fulbrajtovaca i stipendista na američkim univerzitetima koji su spremni za GMO nastup u Srbiji. Samo za lobiranje za GMO u Srbiji se izdvaja desetine miliona dolara. Veliki kapital treba da ponudi dobre naknade lobistima GMO koji u institucijama vlasti, privrede, trgovine i politike treba da deluju na donošenje državnih odluka. GMO ima svoje lobiste od ranije preko Ivane Dulić Marković bivšeg ministra poljoprivede Srbije, Saše Dragina bivšeg ministra poljoprivrede, Milosavljevića bivšeg ministra u vladi Srbije, GoranaŽivkova bivšeg ministra poljoprivrede, Gorana Ješića ministra (sekretara) poljoprivrede Vojvodine. U ovom lobiju su i lider LDP Čedomir Jovanović kao i grupacije u DS.

Lobistima GMO ima i u SPS-u ali i SNS-u. Među ministrima lobisti su iz različitih razloga i ministar Rasim Ljajić zbog potrebe pristupanja Srbije STO do kraja ove godine, ministar poljoprivrede Dragan Glamočić koji se ranije odricao GMO, a sada je dao podršku GMO. Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić tvrdi da strah od genetski modifikovane hrane nije opravdan, jer, prema njegovim rečima, za sada ne postoji nijedan validan naučni dokaz o njenoj štetnosti. “Ja to tvrdim kao odgovoran čovek i kao neko ko je naučnik”, rekao je ministar poljoprivrede Dragan Glamočić. Upitan kako će promet GMO uticati na proizvodnju organske hrane, koja je potencijal srpske poljoprivrede, ministar Glamočić podseća da je Srbija odučila da ide u pravcu EU, i da mora da poštuje njeno zakonodavstvo, koje je, kaže, veoma uređeno. “Ako je Evropska unija procenila da je tako nešto dobro za njihove građane, ja sam uveren da je to dobro i za građane Srbije”, kaže Glamočić.

Sekte, masoni i tajkuni u odbrani GMO

Iz SPS-a je u lobiju za GMO i ministar prosvete i nauke. Lobi za GMO postoji i u SANU oko predsednik SANU akadmika Hajdina koja smatra da Srbija treba da prati svetske trendove u nauci ali i akadmika Rakića jednog od predstavnika „Mun-Bušoove sekte“. Genetičari biolozi iz pojedinih instituta i fakulteta su lobisti, dok su protiv GMO Institut za kukuruz u Zemunu i Institut za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu, koji rade na kvalitetnim sortama koje nisu u GMO interesu i mnogi drugi.

Među zainteresovanima za GMO su i kompanija „MK komerc“ ali i kompanije hrvatskog biznismena Todorića koji drži agrar u Srbiji u „svojoj šaci“. Iza ovih lobija su i pojedine grupacije američko-srpske privredne komore kao i pojedine masonske lože i marketinške agencije i mediji. Sve je dakle uvezano u jedan sistem da bi se Srbija „slomila“ i prihvatila GMO okupaciju „korak po korak“. Svi iz lobija govore da Srbija mora da dozvoli promet genetski modifikovane hrane ako želi prijem u Svetsku trgovinsku organizaciju. To je Evropska komisija u svom izveštaju poručila Srbiji, a potvrdio je i ministar trgovine Rasim Ljajić. Američka kompanija “Monsanto” već nekoliko godina, odnosno čitavih deset radi na lobiranju za GMO u Srbiji.

IZVOR: ONLINE REPORTER

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar