GMO teror: Monsanto teroriše nučnike i eko-aktiviste !

401877_551488011568963_758021057_n

Biotehnološki div Monsanto svakako nije međunarodna korporacija koja će se ustručavati koristiti svakojake najprljavije trikove kako bi svako malo uspjela povećati svoje profite, stoga je neki nazivaju, opravdano, najomraženijom kompanijom na planeti Zemlji. Njemačke novine Süddeutsche Zeitung objavile su detaljan izvještaj koji to potvrđuje, i u njemu se opisuje kako su Monstanu na raspolaganju sredstva i ljudstvo američkog političkog vrha, ali i vojno-industrijskog kompleksa.

U njemu stoji podatak kako su tijekom prošle godine 16 lobista Monstanta postali visosokorangirani dužnosnici u političkim tijelima SAD-a, ali čak i u regulatornim tijelima, prema podacima Centra za odgovornu politiku, neprofitne organizacije sa sjedištem u Washingtonu koja analizira utjecaj novčanih tokova i lobiranja na oblikovanje stavova političkih dužnosnika.

Monsanto je 2008. godine angažirao Total Intelligence Solutions, obavještajnu podružnicu tvrtke koja se sada službeno zove Academi, nekad je njeno ime bilo Xe Services, ali je najpoznatija kao Blackwater (i tu nije kraj popisa). Radi se, u osnovi, o privatnoj vojsci koja je vodeći pružatelj zaštitarskih usluga američkoj vojsci, a ime je prisiljena često mijenjati zbog niza svinjarija koje se dovode u vezu s tvrtkom, poput mučenja i ubijanja civila, te podmićivanja iračkih dužnosnika. Monsanto je Total Intelligence Solutions angažirao, službena je verzija, kako bi prikupljao informacije o pojedincima i aktivističkim grupama koji nisu naklonjene biotehnološkom divu.

O Monsantovu političkom utjecaju dovoljno govori kako je Craig Stapleton, bivši američki ambasador u Parizu, sugerirao američkom političkom vrhu sastavljanje liste kazni za europske države koje se protive uvođenju genetski modificiranih biljaka. Može se spomenuti i jezikova juha koja je servirana Ilse Aigner, njemačkoj ministrici poljoprivrede, hrane i zaštite potrošača, nakon što je 2009. godine zabranila u Njemačkoj Monsantov genetski modificirani kukuruz. Njeno mišljenje je tijekom službenog posjeta SAD-u dosta agresivno pokušavao promijeniti američki ministar poljoprivrede TomVilsack.

Protivnici tehnologije genetski modificiranih organizama često su žrtve hakerskih napada, poput njemačke organizacije za zaštitu okoliša Prijatelji zemlje. Dva dana prije tiskovne konferencije na kojoj će se objaviti rezultati istraživanja o utjecaju Monsantovog pesticida glifosata na ljudsko tijelo, virus je iz pogona izbacio kompjuter glavnog organizatora Adrian Beppa. Internetska stranica nezavisne organizacije GMWatch, koja pruža informacije o opasnostima GMO tehnologije, je meta hakerskih napada još od davne 2007. godine. Možda se tu krije neslužbena verzija razloga Monsantovog angažiranja Blackwatera.

Vrijedi spomenuti i slučaj dr. Judy Carman, australske znanstvenice koja je objavila nekoliko istraživanja o (ne)kvaliteti genetski modificaranih organizama. Uvidom u popis IP adresa s koje se posjećuju internetske stranice na kojima dr. Carman objavljuje svoja istraživanja, ustanovljeno je da stranice posjećuje ne samo Monsanto, nego i različita tijela američke vlade, uključujući i vojsku.

Sve to skupa i nije neka tajna, jer je još davne 2001. godine Jay Byrne, bivši Monsantov voditelj odnosa s javnošću, izjavio kako ‘internet treba smatrati oružjem koje jednostavno stoji na stolu. Ili ćeš ga ti upotrijebiti, ili tvoj protivnik, ali netko će svakako stradati.’

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar