Golubac: Letovanje u rezervatu

Ekološki turizam uz pešačenje, biciklizam i planinarenje. Ovaj grad na obali Dunava predstavlja pravi prirodni rezervat, sa svojim Homoljskim planinama i Crnim vrhom, klisurama, izvorima i vodopadima

ZA sve one koji svoj godišnji odmor žele da provedu aktivno za njih je Golubac idealna destinacija.

Ovaj grad na obali Dunava predstavlja pravi prirodni rezervat, sa svojim Homoljskim planinama i Crnim vrhom, klisurama, izvorima i vodopadima. Na njegovom području nalazi se i svetski poznat nacionalni park Đerdap, koji se prostire na 64.000 hektara, uz bogatu floru i faunu i obilje lekovitog bilja.

Gosti na raspolaganju imaju mnogobrojne staze za šetanje, od kojih mnoge vode do vodopada i virova, do Gvozdenih vrata sa četiri klisure i tri kotline. Usput će naići i na 15 vidikovaca, sa kojih se pružaju prelepi, panoramski pogledi. Tu su i klisura Gospođin vir i kanjon Brnjičke reke, čije se bočne stene uzdižu do 300 metara visine, sa oko 11 kilometara šetnih staza.

Nikako ne treba propustiti obilazak Golubačkog grada i manastira Tumane. U okolini Golupca su i mnogobrojni salaši, kao i etno-kuće u Dobri i Sladincu, sa pokućstvom iz 18. i 19. veka. U samom gradu gosti imaju sve uslove za sportove na vodi, naročito za jedrenje, jer je ovaj deo Dunava najpovoljniji za jedriličare.

Tu su i brodići za krstarenje i jednodnevne izlete, koji se organizuju prema željama gostiju. Raznovrstan je i izbor smeštaja, počev od hotela “Golubački grad” na obali Dunava, preko soba i apartmana u privatnim kućama u Golupcu, Dobri, Vincima i Usiju, do drvenih kućica u naselju Čezava.

INFO

Golubac je od Beograda udaljen 130 km

Sobe koštaju od 1.300 dinara

Boravišna taksa je 70 dinara

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar