HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ – POČINJE „OBOJENA REVOLUCIJA“?!

Davor Dragičević, otac nastradalog Davida Dragičevića, koji već mesecima protestuje u Banja Luci prevodeći grupu „Pravda za Davida“, sinoć je okupio svoje pristalice ispred MUP-a Republike Srpske.

Nekoliko dana ranije, Davor je za bošnjacku TV Fejs optužio Milorada Dodika da je ubica i psihopata, a Milorada Lukača, ministra policije Republike Srpske nazvao je ratnim zločincem.

Tom prilikom Dragičević je rekao da će 5. Oktobra, dva dana pred izbore u RS, izaći na ulicu i neće se, kako je naveo, skloniti odatle dok ubice njegovog sina ne budu uhapšene.

Dragičević je u više navrata najavljivao da će objaviti imena odgovornih za smrt njegovog sina Davida, ali to do sada nije učinio. Sinoć je pred okupljenima rekao da je David ubijen u zgradi MUP-a gde je mučen čak šest dana.

Doskorašnji članovi grupe „Pravda za Davida“ kažu da su višemesečni protesti dobili očiglednu politicku konotaciju i da se koriste kao sredstvo u antikampanji protiv predsednika RS, Milorada Dodika.

Davor Dragičević tvrdi da je dobio pretnje smrću i da policija nije adekvatno reagovala.
To je iskoristio kao povod da sinoć pozove na okupljanje ispred MUP-a. On je istakao da se odatle neće povući dok ne izvedu pred lice pravde ubice njegovog sina.

Atmosfera na ulicama Banja Luke je zabrinjavajuća i sve više podseća na scenario u Makedoniji i Ukrajini. Okupljeni ističu stisnutu otporašku pesnicu kao simbol protesta.
Da li je Republika Srpska na pragu obojene revolucije i haosa na ulicama?!

1 Comment

  1. ДА ЛИ ЈЕ СОРОШ ,,УМЕШАО ПРСТЕ, ШТА ЈЕ ЊЕМУ 100 МИЛИОНА ДОЛАРА,, А ТО ЈЕ ПРАВОСЛАВНА РЕПУБЛИКА??????

Ostavite komentar