ISELJENA PORODICA JAŠOVIĆ, UHAPŠENI SOLIDARNI GRAĐANI! Izvršitelji izbacaju samo sirotinju.

Danas je u Aranđelovcu iz svog doma izbačena porodica Jašović.

Rano jutros osam policijskih vozila i 50 pripadnika policije opkolilo je kuću i blokiralo pristup ulici u kojoj je do danas živela ta porodica, koja je već jednom. bila prognana sa Kosova. Ovoga puta u zbeg ih je poslala srpska vlast oličena u izvršitelju Vidoju Stojkoviću i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovom prilikom uhapšeni su članovi Srpskog pokreta Dveri Miodrag Preković i Ivan Ivanović i još nekoliko solidarnih građana koji su pokušali da spreče ovu nepravdu. Nezvanično saznajemo da im je svima određen dvadesetčetvoročasovni pritvor.
Najoštrije osuđujemo ovo hapšenje nevinih ljudi i zahtevamo njihovo momentalno puštanje na slobodu!

Porodica Jašović je poreklom sa Kosova odakle su prognani krajem devedesetih godina. Novo domaćinstvo zasnovali su se na placu koji im je ustupila kompanija „Šipad-komerc“ u kojoj je Gradimir Jašović bio zaposlen. Kasnije ta firma odlazi u stečaj a plac pravnim akrobacijama postaje predmet spora za koji se još uvek vodi postupak. Iako pravosuđe još uvek nije donelo konačnu presudu to nije sprečilo izvršitelja Stojkovića da Jašoviće brže-bolje otera u beskućništvo.

Gradimir Jašović bio je učesnik rata na Kosovu, srčani je bolesnik na insulinu četiri puta dnevno. Žena asmatičar. Otac 1929 godište, majka 1937. Ćerka student.

Danas izvršitelji izbacuju iz kuće samo sirotinju zakon o izvršenju nije za sve isti. Slučaj izvršnog dužnika Aleksandra Mićića iz Beograda koga zastupa advokatica Željka Tomljenović koja je dobro poznata javnosti posebno oštećenim građani koji u osetili delo ove advokatice, prema pisanju tabloida ova advokatica je oštetila 18 000 građana, podnete na desetine krivičnih prijava koje stoje u fijoku. Zbog ove advokatice od koje se svi plaše, počev od sudija,tužioca pa i javnih izvršitelja govori činjenica da javni izvršitelj Nemanja Protić 3 puta je odlagao popis izvršnom dužniku Mićiću bez ikakvog zakonskog osnova već pod pritiskom ove advokatice koja sakupi mafiju vređa sve na popisu i izvršitelj ne sme da popisuje nekretnine ili stanove. Očigledno da izvršitelji samo sirotinji mogu da naplate,policija će hapsiti obične građane ali Željku Tomljenović i građevinsku mafiju koja vara građane Srbije ne smeju da hapse.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar