ISTRAŽUJEMO: Može li Aca Lukas da ponovi uspeh Marije Šerifović na Evrosongu? MOŽE, a evo i zašto!

Svi još pamte i rado se sećaju epohalnog uspeha Marije Šerifović, predstavnice Srbije na Evrosongu 2007. godine, kada su ona i njen tadašnji menadžer Saša Mirković pobedili na tom prestižnom međunarodnom muzičkom takmičenju pesmom Molitva, koja je ubrzo postala i planetarni hit.

Međutim, gotovo da baš niko ne zna da su Marija i Saša tada bili prepušteni sami sebi, nisu imali ni pomoć države iza sebe, a ni pomoć organizatora takmičenja u Srbiji koji nisu verovali da Srbija može bilo kada u budućnosti da pobedi na Evrosongu, pa se nisu mnogo ni trudili oko čitave manifestacije. Smatralo se, naime, da predstavnici Srbije i prateći cirkus koji se uvek utrpava na takvim dešavanjima idu u Helsinki čisto turistički, ispraćeni željom da ne budu baš poslednji, da se ne obrukamo, što zbog domaće, a još više zbog „komšijske“ javnosti.

Uglavnom, Marija i Saša dođoše, videše i pobediše u Helsinkiju!

Ali, nije baš sve bilo tako lako…

Poznavaoci prilika i dešavanja u muzičkom svetu kažu da je uloga Marijinog menadžera Saše Mirkovića bila presudna za njenu pobedu. Jer, kao i na svakom takmičenju, dobar trener ili dobar menadžer nosi zasluge ili krivicu za (ne)uspehe svog takmičara. Saša Mirković odradio je tada vrhunski i bez greške, bez ičije pomoći, lavovski deo posla, i ušao sa Marijom zajedno u zlatnu istoriju muzičke scene Srbije.

Danas je taj isti Saša Mirković, samo još stariji i iskusniji, menadžer najpopularnijem pevaču u regionu Aci Lukasu, koji večeras nastupa na Pesmi za Evroviziju kao izraziti favorit pod rednim brojem 9.

Ako se uzmu u obzir više nego dragoceno menadžersko iskustvo Saše Mirkovića, i isto tako iskustvo jedne prekaljene muzičke zvezde poput Ace Lukasa, uz više nego dobru muzičku numeru „Oskar“ s kojom Lukas nastupa na takmičenju, onda postaje jasno zašto je Lukas ubedljivo najveći favorit za pobedu.

Ako Lukas večeras pobedi na Pesmi za Evroviziju (a hoće, sigurno, jer samo brutalna krađa glasova može u tome da ga spreči!), onda će on u Torinu na Evrosongu imati težak zadatak – da ponovi uspeh Marije Šerifović.

Međutim, ako se uzme u obzir popularnost Ace Lukasa u Srbiji i regionu, i ako se tome doda iskustvo Mirkovića koji se već jednom dokazao na tom takmičenju, onda bi Lukas imao realne izglede da pobedi i ponovi uspeh Marije Šerifović.

Aca Lukas je voljen i obožavan u svim državama bivše Jugoslavije, često boravi u tim susednim državama i organizuje veoma posećene koncerte od „Vardara do Triglava“, a armija jugoslovenskih gastarbajtera često ga i rado sluša na Lukasovim koncerima koje on često organizuje širom Evrope.

Činjenica da je Rusija suspendovana sa Evrosonga, i podatak da u Evropi živi i radi čitavih 6 miliona Rusa, ide u prilog Lukasu jer će svi oni, u nemogućnosti da glasaju za svoje, ruske predstavnike, sasvim sigurno u najvećem broju glasati za predstavnika Srbije. A Saša Mirković inače odavno gaji dobre odnose sa Rusima…

Zbog svega ovde izrečenog, za Srbiju je najbolje da večeras Lukas overi i zvanično svoju pobedu na Pesmi za Evroviziju, i da onda potom krene da pokori Evropu.

Zato, svi mi koji volimo Srbiju, uzmimo telefone u ruke od 21.00 sat i glasajmo za broj 9 slanjem SMS poruke na broj 5556.

DA POBEDI SRBIJA!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*