Japan: Biljke mutirale od radijacije

Sada se vidi sva beda, korumpiranost i neodgovornost zagovornika nuklearki u Srbiji, najpre dementnih staraca iz srbijanske akademije nauka i umetnosti a potom i raznih politikanata iz prethodne vlasti koji su zarad velke provizije hteli Srbiju da ubiju izgradnjom nuklearke.

Deluje da su posledice katastrofe u japanskoj nuklearnoj elektrani Fukušima pre dve godine najzad pronašle put do lanca ishrane. Za deformisane biljke kriva je radijacija iz Fukušime. Sada se vidi sva beda, korumpiranost i neodgovornost zagovornika nuklearki u Srbiji, najpre dementnih staraca iz srbijanske akademije nauka i umetnosti a potom i raznih politikanata iz prethodne vlasti koji su zarad velke provizije hteli Srbiju da ubiju izgradnjom nuklearke.

Topljenje jezgra u Fukušima Daići elektrani izazvano je kvarom nastalim od posledica zemljotresa magnitude 8,9 2011. godine. Katastrofa koja je odnela 18.500 života bila je najveća još od one u Černobilju 1986.

Iako ni jedna smrt nije pripisana izloženosti radijaciji, visok nivo iste detektovan je u podzemnim vodama u blizini elektrane.

Ranije ove godine riba koja je uhvaćena u blizini Fukušime imala je 2.500 puta veći nivo radijacije od dozvoljenog.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar