Kikinda – problem sa divljim deponijama

И поред чињенице да у Кикинди постоји регионална депонија, да се стално апелује на грађане, дивље депоније и даље ничу. На ободном делу града, на путу Кикинда – Руско Село, под сад већ великом површином, право ругло од дивље депоније просто боде очи.

Kikinda - divlja deponija

У кикиндском Јавном предузећу „Дирекција за изградњу града“ најављују да ће депонија бити уклоњена и рашчишћена. Нажалост, до следећег случаја.

Не зна се ко је већи кривац – ми, као крајње несавесни грађани, или надлежни који толеришу постојање дивљих депонија без ригорознијих казни. Ружна слика, али и велики комунални и еколошки проблем је и дивља депонија на изласку из Кикинде.

У неким предизборним кампањама, баш тај потез на путу Кикинда – Руско Село је био део пројекта пошумљавања, а онда смо престали да обраћамо пажњу.

Уместо садница које су покрадене, огромно сметлиште. Како најављују из општинске комуналне инспекције, они ће сачинити извештај и проследити га „ЈП Дирекција за изградњу града“, која је и надлежна за уклањање и рашчишћавање дивљих депонија.

„У буџету за ову годину планирано је три милиона и 200 хиљада динара за уклањање и чишћење депонија, као и додатна средства која ће бити реализована по решењима општинских инспекција“, рекао је Мићо Ковачевић, из „ЈП Дирекција за изградњу града“.

И поред надлежних инспекција, институција, проблем пре свега правимо и, надамо се решавамо, ми, грађани. Еколошка свест, грађанска одговорност са овим сликама немају баш много везе. А ни са Европом.

1 Trackback / Pingback

  1. Kikinda – problem sa divljim deponijama | POŽAREVAC NA DLANU

Ostavite komentar