Kragujevac: Dušan Zeka Aleksić napustio Zajedno za Šumadiju

Dušan Aleksić je prvi kragujevački političar koji nije ukrao odbornički ili poslanički mandat i odneo ga sa sobom, što ga svrstava u red najpoštenijih i najperspektivnijih političara u gradu na Lepenici.

Odbornik liste “Zajedno za Šumadiju“ i prema svim anketama trenutno najpopularniji kragujevački političar Dušan Zeka Aleksić objavio je na svom profilu na Fejsbuku da napušta tu stranku. Razloge za razlaz sa partijom u kojoj je duže vreme obavljao važne funkcije naveo je u objavi na Fejsbuku koju prenosimo u celosti:

,,Protivnik sam grupisanja aktuelnih lokalnih političara u bilo kakve predizborne kolone i koalicije, posebno one koje su već postojale i neslavno su se završile, pre svega na štetu građana Kragujevca a zatim i stranku ispred koje sam biran za odbornika.

Svako svoj program i ljude i pred glasače. To važi i za vladajuće i za opozicione stranke.

Kao što sam rekao, deo takvih neprirodnih predizbornih dogovora ne bih bio a ne mogu da utičem na to da se ne dese. Ali mogu da utičem na to da deo njih ne budem. Kragujevcu su potrebni novi lideri i nova energija, ne predizborne „cenzus“ a postizborne „kud koji mili moji“ koalicije.

Prihvatio sam se obaveza na sportskoj funkciji kojima ću se u potpunosti posvetiti u narednom periodu (pored svojih dosadašnjih obaveza koje nisu male) i to je drugi razlog zbog koga sam doneo odluku da u ovom momentu odem sa političke scene.

Mandat odbornika ću vratiti stranci na čijoj sam listi biran i o tome sam obavestio nosioca izborne liste Veroljuba Stevanovića. Stranci Zajedno za Šumadiju i kolegama odbornicima želim svu sreću u daljem radu i uspehe.“

Neslaganje Dušana Aleksića sa idejom da oni koji su pre četiri godine prevratom i krađom mandata smenili tadašnjeg gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića i ustoličili bez izbora na njegovo mesto Radomira Nikolića, sina tadašnjeg predsednika Srbije, sada sa Stevanovićem prave nekakve predizborne koalicije, dovela je do Aleksićevog napuštanja Zajedno za Šumadiju.

Dušan Aleksić je prvi kragujevački političar koji nije ukrao odbornički ili poslanički mandat i odneo ga sa sobom, što ga svrstava u red najpoštenijih i najperspektivnijih političara u gradu na Lepenici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*