Rejši se primenjuje uspešno kod sledećih stanja:
• Prateća terapija kod bolesnih od raka /rak želuca, jetre, pluća, kože, mozga, bubrega, pankreasa/
• Hemioterapija /ublažavanje neželjenih efekata/
• Problemi sa srcem i cirkulacijom/ visok krvni pritisak, loše snabdevanje krvlju, uključujući i koronarne sudove, otoke/, poremećaje srčanog ritma, opasnosti od srčanog infarkta, postinfarktnog stanja i post moždanog udara.
• Oslabljen imuni sistem, infekcije/ gljivične, virusne, bakteriološke, hlamidijalne i dr./
• Visoke vrednosti holesterola i šećera u krvi
• Alergije
• Bronhitis, plućni emfi zem
• Autoimuna oboljenja /skleroza multipleks- obnavlja mijelinski omotač nervnih vlakana; sklerodermija, poliartritis, lupus, eritematodes, bronhijalna astma, autoimuni tireoidit/
• Hepatitis A, B, C, oboljenja jetre
• Ulkus želuca i dvanaestopalačnog creva, gastritis, upala pankreasa
• Hemoroidi
• Gojaznost
• Fibromijalgija
• Bolovi u zglobovima
• Zujanje u ušima
• Malaksalost
• Oboljenja kože
• Epilepsija
Naziv Rejši je japanski. U Kini se gljiva naziva Ling Zhi, što u prevodu znači «Božanstvena gljiva dugovečnosti». U kineskoj i japanskoj narodnoj medicini gljiva Rejši se upotrebljavala još pre 4000 godina. Kao simbol srećnog i dugovečnog života ona je naslikana na puno crteža, ćilima, kao i na kineskom porcelanu. Ova neobična gljiva, darovana od prirode sa mnogobrojnim lekovitim svojstvima, danas se gaji isključivo u lekovite svrhe.
Institut za nauku i medicinu Linus Pauling nalazi se u Kaliforniji. Njegov osnivač je nosilac Nobelove negrade dva puta, i poznat je po svojim istraživanjima vitamina, i po prirodnim metodama lečenja i sprečavanja nastajanja oboljenja. U ovom renomiranom institutu radi lekar Fukumi Morišige. Nekoliko poslednjih dekada on istražuje terapeutsko dejstvo Rejši i kaže: «Po mom mišljenju do sada najbolja metoda zaštite od raka je uzimanje Rejši».
Sposobnost Rejši je da smanjuje krvni pritisak, holesterol i njeno antiagregaciono dejstvo dokazano je sprovedenim ispitivanjima u toku poslednjih godina u Japanu i SAD. Rejši pomaže kod zaustavljanja lučenja histamina, sprečavjući tipične alergijske reakcije. Mi dobijamo radosne vesti od naših pacijenata- koji konzumiraju lekovite gljive, i koji su mogli u dobroj meri da ograniče svoju alergiju, pijući 2 kapsule gljive po 3 puta dnevno.
Naučnici su otkrili u ekstraktu gljiva materiju, koja poboljšava aktivnost unutrašnjih organa, povećava dotok krvi i smanjuje potrošnju kiseonika srčanog mišića. Na osnovu toga sprovedena su istraživanja sa pacijentima, koja dokazuju pozitivno delovanje Rejši na srce i krvotok.
U Kini Rejši se upotrebljava za lečenje pacijenata bolesnih od hepatitisa B. Kod jednog istraživanja daje se ekstrakt od gljive na 335 pacijenata, koji boluju od hroničnog hepatitisa B. Skoro je kod 92% došlo do poboljšanja.
U Aziji Rejši se upotrebljava vekovima u lečenju različitih malignih bolesti. Već nekoliko godina to dejstvo se istražuje, a rezultat je da je u Japanu Rejši prodavana na pijaci kao preparat protiv raka.
Istraživanja se sprovode uglavnom u Institutu za nauku i medicinu Linus Pauling /SAD/. Lečeno je 250 pacijenata, koji su već bili otpisani od zvanične onkologije kao beznadežni slučajevi. Kod pacijenata se primetilo poboljšanje, bilo je manje inflamatornih reakcija, proizvodnja njihovih antitela se povećala. U celini poboljšana je imuna zaštita tela, naročito aktivnost takozvanih T-ćelija. Ekstrakt u velikoj dozi/ više od 5 g dnevno/ pokazao je dobre rezltate kod lečenja i nakon lečenja tumora pluća, mozga, jetre, bubrega i pankreasa.
Sprovedena proučavanja dokazuju da Rejši poseduje zaštitnu funkciju u slučajevima prevelike doze nikotina. Simptomi bolesti uslovljeni pušenjem mogu biti smanjeni sa 25%.
Kao mitsko svojstvo gljive Rejši javlja se njena sposobnost da poveća snagu duha i pozitivne
emocije. Postignuti su odlični rezultati u tretmanu nesanice ili nervoze.
Gljive poput Rejši, Šiitake i Hericij ne samo što stimulišu naš imuni sistem, već imaju i antibakterisko i antivirusno dejstvo, t.j. one mogu i direktno da napadaju bakterije i viruse. One jačaju normalnu crevnu floru, pomažu varenje hrane, čiste od otrova i pomažu održavanje prirodne ravnoteže između mikroorganizama i creva.
Ostavite komentar