Ludilo koje i dalje traje: Bačević hoće da potopi pola Srbije!

Zloglasni ministar tvrdi da će problem Grdeličke klisure rešiti kao Kinezi „Tri klisure“, zbog kojih su potapali sela i gradove i raselili 1,4 miliona ljudi!

Milan BačevićBEOGRAD – Posle mene potop. Ali bukvalno.
Milan Bačević, ozloglašeni ministar rudarstva u ostavci, otišao je korak dalje u nameri da napravi čuveni kanal na Moravi – spreman je da potapa sela i gradove po Srbiji! Ako bi, kojim slučajem, Bačević sproveo svoj pakleni plan u delo, sa mape Srbije nestala bi sela i gradovi duž Grdeličke klisure, među kojima su Vladičin Han, Predejane, Džep…

Naime, govoreći o kanalu na Moravi, koji bi spojio severnu Evropu sa Egejskim morem, Bačević je rekao da bi Kinezi problem Grdeličke klisure, gde u sušnom periodu ne postoji dovoljno vode za plovidbu, lako rešili i kao primer naveo njihov projekat „Tri klisure“. Međutim, ministar je zaboravio da pomene da su Kinezi ovaj problem rešili tako što su potopili brojna sela i gradove, a čak 1,4 miliona stanovnika je dislocirano!

– Grdelička klisura jeste usko grlo na Južnoj Moravi, ali, tehnički gledano, to je lako rešivo. Ako su Kinezi uspeli da regulišu problem svoje „Tri klisure“, najvećeg hidroenergetskog sistema u ovom trenutku na planeti, kako ne bi mogli Moravu – „prosuo“ je Bačević.

Kinezi jesu od „Tri klisure“ napravili svetsko čudo, ali su izazvali mnogo problema za stanovništvo, što je 2011. godine priznala i kineska vlada!
Oko 1,4 miliona stanovnika je dislocirano iz svojih kuća kako bi se napravilo mesto za branu i skoro 600 kilometara dugačko jezero, koje je potopilo sela, gradove i nekoliko kulturnoistorijskih nalazišta.

– Iako je projekt „Tri klisure“ doneo velike koristi, ima problema koji moraju biti hitno rešeni u preseljenju stanovništva, zaštiti ekologije i sprečavanju geoloških nesreća – navedeno je tada u saopštenju kineske vlade, a zvaničnici su upozorili na potencijalne seizmičke nezgode, koje mogu biti izazvane ogromnom težinom vode u jezeru i uticajem na geologiju regiona.

To znači da su „na udaru“ Bačevića sva sela, opštine i gradovi duž Grdeličke klisure – Predejane, Džep, Vladičin Han, a nisu bezbedni ni Grdelica, Vlasotince, Leskovac…

Ne odustaje
BAČEVIĆ: NIKO NIJE UMRO OD NIKLA!

-Od nikla sigurno neću odustati. Kako niko od nikla nije umro u Norveškoj, u kojoj usred grada Kristijansena postoji pogon za topljenje nikla. Ili u Grčkoj, u kojoj u turističkim regijama imate topionice za preradu nikla? Samo će neko da umre u Trsteniku ili Mokroj Gori. To su podvale ljudima koji ne znaju i lako ih je uplašiti.
– Istraživanje nikla štetno je koliko i voda. Nikl je samo jedan od minerala.
– O 10.000 milijardi: „U razgovorima koje vodite s nekim i kada vam je prevodilac neko kome je maternji jezik srpski, engleski ili kineski, kao što je ovde bilo, onda dobijete tumačenje koje je proizvelo slučaj koji je neko nazvao stupidarijom.“

Gradonačelnik Leskovca
ZAŠTITIĆU GRAĐANE

Goran Cvetković, gradonačelnik Leskovca, pod čijim patronatom je i varošica Predejane, kaže da se o ovome moraju izjasniti stručna lica.
– Grad Leskovac je u poslednjih 10 godina izgubio 10.000 ljudi. Oni su otišli i mi imamo obavezu da zaštitimo sve građane – kazao je Bačevićev saborac.

Dejan M. Andrić

1 Comment

  1. Kanal: da ili ne?
    Ja Vas list pratim vec neko vreme i, moram da priznam, veoma ste mi zanimljivi, naucio sam neke zanimljive stvari od vas. Sto se kanala Dunav-Morava-Vardar, mislim da gresite,jer je to projekat koji Srbiji, dugorocno, donosi veoma velike koristi. Izgradnjom ovog kanala Srbija bi investiciju otplatila u naredne nekoliko godine i posle tog perioda bi imala cistu zaradu od kanala. Sve Evropske drzave koje su zavisne od Dunava bi preusmerile saobracaj preko kanala (iz ekomomskih razloga) jer bi ovaj kanal smanjio troskove prevoza za dvostruko manju vrednost (sto zbog daljine, sto zbog placanja transe Turskoj kroz Ortanska vrata).
    Sto se ekologije tice, svako ko ima realan izvor sredstava moze da ulaze u ekologiju. Siromasne drzave, kao Srbija, mogu da zavise od stranih donatora i da stradaju na svim poljima, a posebno na ekologiji (jer se za nju najmanje izdvaja).
    Vi razmislite kakvu kampanju ce te da vodite i sta je interes Srbije i Ekoloskog drustva Srbije.
    Autor: prof.Ivan Nikolic, clan-nijedne partije, nacionalna pripadnost- Trbal (starosedeoc na ovim prostorima)

Ostavite komentar