DONACIJE/SUVLASNIŠTVO

Poštovani prijatelji,

kao što verovatno već znate, naše i vaše Zelene novine su onlajn magazin neprofitnog karaktera, u službi prirode, zdravlja i istine.

Nikada ni od koga Zelene novine nisu tražile ni dobile nikakvu finansijsku i drugu pomoć ali su ipak još uvek najposećeniji ekološki portal u Jugoistočnoj Evropi.

Postanite donator-suvlasnik Zelenih novina!

Zelene novine izlaze pred svoje čitaoce i saradnike sa novinom u našem medijskom prostoru: želja nam je da oni koji nas čitaju, komentarišu i stvaraju postanu istovremeno i njegovi (su)vlasnici! Time bi čitaoci i komentatori – od pasivnih – postali aktivni učesnici i preuzeli svakojaku odgovornost za ovo parče, nadamo se istinski, slobodne (medijske) teritorije.

Imajući u vidu da su Zelene novine zamišljene kao nezavisan projekat, nezavisan – od stranih vlada ali i od domaće, od bilo kojih finansijskih i inih centara moći, političkih i bezbednosnih struktura, pozivamo vas da svojim učešćem omogućite da zavisimo samo od vas čitalaca/posetilaca/komentatora. Time biste doprineli da suštinski (p)ostanemo nezavisni.
KAKO POSTATI

Da biste postali donator-suvlasnik Zelenih novina, potrebno je da uplatite minimalno 10 evra (ili 1.200 dinara) – time postajete vlasnik jedne od ukupno 1.000 donacija/akcija.

KOLIKO MOGU NAJVIŠE DA KUPIM

Trenutno jedan pojedinac može da uplati/kupi najviše 100 donacija/akcija.

Na prodaju se iznosi manje od 50 odsto akcija, što će obezbediti da se nastavi dosadašnja uređivačka politika.

KOLIKO NAJMANjE MOGU DA KUPIM

Najmanje je moguće uplatiti jednu donaciju/buduću akciju.

Cena je određena tako da se obesmisli da JEDNO LICE lako otkupi sve ponuđene akcije: ideja jeste da bude što više tzv. malih zadrugara a ne da se (su)vlasništva dokopa jedan čovek ili jedna (povezana) grupa ljudi.

ŠTA DOBIJAM

Svaki donator/zadrugari dobija priliku da aktivno učestvuje u stvaranju informativnog portala koji će biti podjednako udaljen od svih država i vlada, kao i od „tajkunskog kapitala“ i neformalnih centara moći.

Donatori/zadrugari sa većim procentom (su)vlasništva mogu učestvovati u kreiranju uređivačke politike, a predlozi svih (su)vlasnika – pa i onih sa jednom donacijom/akcijom – naravno su dobrodošli.

Ceo sajt NEĆE BITI prodat trećem licu ako ne postoji saglasnost 75 odsto svih (su)vlasnika.

MOGU LI DA PRENESEM NEKOM DRUGOM VLASNIŠTVO

Donacije (buduće akcije) mogu se preneti na drugo lice, ali potrebno je da se to uredno evidentira u strukturi vlasništva.

ZAŠTO DONACIJA A NE AKCIJA

Da bismo izbegli pravne poteškoće i zavrzlame u zemlji Srbiji – gde je vlast tradicionalno „naklonjena“ nezavisnim medijima – u ovoj fazi „stanjestvaraškog zadrugarstva“ svaka uplata će se voditi kao donacija, biti uredno notirana (i na samom sajtu).
ŠTA AKO NE ŽELIM AKCIJE

Ako ne želite akcije, a uplatili ste donaciju, bićete upisani u poseban spisak donatora.

RAČUNI

Dinarski račun : 160-5300100151504-38 Intesa Banka

Devizni račun : RS35265050000024006559 Intesa Banka

NAPOMENA: Ukoliko donator želi da njegova donacija bude transparentna, treba da popuni donji formular sa podacima o uplatiocu.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar